ИНСПЕКЦИЈА ПРОВЕРАВА УГОСТИТЕЉЕ: Током ноћи контролисано 278 објеката, написано осам прекршајних пријава

Танјуг

31. 07. 2020. у 11:17

ИНСПЕКЦИЈА ПРОВЕРАВА УГОСТИТЕЉЕ: Током ноћи контролисано 278 објеката, написано осам прекршајних пријава

Фото: Новости архива

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА Зоран Радојичић изјавио је да је током претходне ноћи у престоници контролисано 278 угоститељских објеката, као и да је написано осам прекршајних пријава, а у два случаја ти субјекти иду код судија за прекршај.

"Нико није заштићен и свугде постоји шанса да дође наша инспекција", рекао је Радојичић за РТС.

Објаснио је да су за прекршаје пријаве казне 30.000 динара, а када се иде код судија за прекршаје чак до 500.000 динара.

"Посебно ћемо интезивирати контролу током викенда", најавио је градоначелник и додао да ће данас имати састанак са представницима из комуналне милиције и инспекције.

Указао је да су прекршајне пријаве писане због рада објеката после радног времена.

Такоде се контролише и ношење маски, а за то је надлежна републичка санитарна инспекција која је такође део тимова који контролишу угоститељске објекте, истакао је Радојичић.

На питање имамо ли довољно инспектора Радојичић каже да их не можемо имати довољно да сваки субјект и угоститељски објекат исконтролишу.

"Имамо у Београду око 2.500 објеката, контролисали смо ноцас 278. На тај нацин јасно шаљемо поруку да нико није заштицен и да цемо све контролисати", поруцио је Радојичић.

Велике су вруцине и људи траже спас у парковима и купалиштима, а Радојичић каже да је ту суштина у лицној одговорности свих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)