НАПАД НА КОМАРЦЕ ИЗ ВАЗДУХА: Прво праше леву обалу Дунава

Ј.Д.

уторак, 28. 07. 2020. у 09:36

НАПАД НА КОМАРЦЕ ИЗ ВАЗДУХА: Прво праше леву обалу Дунава

И. Маринковић

ЕКИПЕ ЈКП "Градска чистоћа" Сектора екологије и унапређења животне средине у сарадњи са "ЈАТ привредном авијацијом" од данас до четвртка спроводиће мере сузбијања одраслих форми комараца из ваздуха.

Ако временски услови дозволе, сузбијање из ваздуха планирано је у периоду од 18.00 до 20.30.

Првог дана ангажовања авијације, данас, биће обухваћене површине дуж леве обале Дунава, Крњача, Котеж, Борча, Овча, Глогоњски Рит, Јабучки Рит, Бесни Фок, Мали Збег, Црвенка, Падинска скела, Дунавац и Врбовско. Авиони ће надлетати и Ратно острво и део десне обале Дунава, односно површине у насељима Гроцка, Ритопек, Грочанска Ада, Бегаљица, Заклопача, део Лештана и Болеч.

Такође, данас ће са земље бити третиране локације на Врачару, Старом граду, Вождовацу, насеља Браћа Јерковић, Степа Степановић и Бањица, као и Кошутњак, Топчидер, Хајд парк, Ада Циганлија, Макиш, Миљаковачка и Липовачка шума. У плану су и Попова бара у Борчи, Падинска скела и Котеж.

У среду ће се из ваздуха третирати потез Ада Циганлија, Макиш, Остружница, Умка, Барич, Сурчин, Сурчинско поље, Прогар, Сланци до Калуђерице и потез од Вишњичке бање до Кумодража.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Deda

29.07.2020. 10:44

Nisam razumeo naslov, " Prvo praše" ili "Prvo plaše"? Pišete to nekoliko dana a nisam video ni jedan avion na nebu da zaprašuje? Zvezdarsku šumu bar gledam sa prozora a vidim i Koputnjak i pravac Ade Ciganlije. Jedino vidim komercijalne letove koji sleću iz pravca Avala-B.Brdo-Ada Ciganlija- Surčin- Aeeodrom.