ЗА САВЕ МАШКОВИЋА 180 ДАНА: Изабран извођач за две две саобраћајнице вредне 437 милиона динара

С. Б. М.

22. 07. 2020. у 15:15

ЗА САВЕ МАШКОВИЋА 180 ДАНА: Изабран извођач за две две саобраћајнице вредне 437 милиона динара

Фото ВН

НА тендер за изградњу и проширење Улице Саве Машковића и Црнотравске, чиме ће бити решен проблем саобраћајних гужви са којима се свакодневно сусрећу житељи насеља Степа Степановић, пристигле су две понуде.

 Изабрана је повољнија понуда у износу од 437 милиона динара, коју је доставила група понуђача предвођена предузећем "РАС инжењеринг", открива заменик градоначелника Београда Горан Весић, док је друга била за 50 милиона скупља.

- После стручне оцене понуда и доношења одлуке о избору добављача биће закључен уговор за изградњу ових двеју саобраћајница укупне дужине око километар. Обе ће имати по две саобраћајне траке у сваком смеру, обостране тротоаре и пратећу инфраструктуру. Рок за извођење радова биће 180 дана од увођења у посао - објаснио је Весић.

Реконструкцијом и проширењем Црнотравске и Улице Саве Машковића наставља се изградња у етапама унутрашње обилазнице кроз Београд.

- Она ће булеварима са четири траке повезати Мост на Ади и будући мост на Ади Хуји, чију изградњу почињемо 2021. године. На овој обилазници већ радимо Булевар патријарха Павла, који ћемо у пролеће 2022. године повезати са Мостом на Ади, а пре десетак дана кренули смо са првом фазом реконструкције Улице Пере Велимировића - објаснио је Весић.

Подсећамо, у току је тендер за пројектовање улице са четири траке у оквиру саобраћајнице Борска - петља "Ласта", која је дугачка око пет километара. Она обухвата потез од Борске улице преко Саве Машковића, поред насеља Степа Степановић и Браће Јерковић до ауто-пута и петље "Ласта".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

zmau

22.07.2020. 19:39

Bolje da su pojačali pedeseticu. I dodali još jednu sličnu liniju, na primer iz pravca Lisičjeg Potoka, pa Kumodraškom, preko dušanovačkog nadvožnjaka, pa prema Zvezdari. Tako bi bez ikakvog asfaltiranja značajno povećali saobraćajni kapacitet ove ulice.