ОДЛАЗАК НА МОРЕ СВЕ ДАЉИ: Опрема за расхлађивање у двориштима све траженија

Ј.Д.

уторак, 14. 07. 2020. у 10:20 >> 02:42

ОДЛАЗАК НА МОРЕ СВЕ ДАЉИ: Опрема за расхлађивање у двориштима све траженија

Фото Приватна архива

МЕГАМАРКЕТЕ широм престонице, у данима викенда, Београђани су углавном обилазили не како би купили уље, шећер или брашно, већ пластични базен.

Међутим, у последњих десет дана на залихама свих већих трговинских ланаца базена нема. Иако су неки у појединим маркетима били на викенд- акцијама, са све пратећом опремом по цени од 7.999 динара, као алва су планули већ у петак.

Углавном се траже породични монтажни базени средње категорије, али и они већи од по седам метара са могућом челичном конструкцијом. Да је помама велика, сведочи и то да су све залихе које су трговци имали, а које су набављене од почетка године, распродате.

- Сви базени се увозе, а њихова набавка се обавља једном годишње, у току постојеће сезоне за следећу - објашњавају надлежни у трговинским ланцима. - Због актуелне глобалне ситуације и чињенице да ће већи број грађана лето провести код куће у својим двориштима или викендицама, овогодишње залихе су већ продате, и не верујемо да ћемо до краја сезоне набављети додатне.

Трговци додају и да се у понуди на рафовима могу наћи дечји базени, мањег обима, али и да купци нису много заинтересовани за ове производе. Ипак, поједини срећници, али и они најупорнији, осим маркета обилазили су и локалне продавнице. У њима је ситуација мало другачија. Цене нису акцијске, али покоји спаковани базен са све пратећом опремом може да се пазари по пуној цени. За брчкање у базену дужине три метара, ширине четири и дубине метар и по потребно је издвојити 12.000 динара. На ту цену треба додати и прекривач који је неопходан, а који је још 3.000, као и пратећа средства, хлор и препарате против алги које трговци све додатно наплаћују.

МОРА ДА БУДЕ РАВНА ПОДЛОГА

ЗА постављање базена у дворишту веома је битна равна подлога. Међутим, они који немају те услове, у продавницама могу да купе и подлоге које се монтирају пре постављања базена. Цене су различите у зависности од величине базена, односно од 2.000 до 5.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)