УСЛЕД НИЖЕГ ВОДОСТАЈА ДУНАВА, СМЕТЛИШТЕ УЗ ШЕТАЛИШТЕ КОД СЦ 25. МАЈ НА ДОРЋОЛУ

В.Т.

уторак, 14. 07. 2020. у 10:17

УСЛЕД НИЖЕГ ВОДОСТАЈА ДУНАВА, СМЕТЛИШТЕ УЗ ШЕТАЛИШТЕ КОД СЦ 25. МАЈ НА ДОРЋОЛУ

Фото Фејсбук/Горан Весић

НА десној обали Дунава, шеталишту код Спортског центра "25. мај - Милан Гале Мушкатировић" на Дорћолу, ружан призор.

Наиме, вода је, услед нижег водостаја, за собом оставила повеће гране, стабла, камење, пластичне флаше и други комунални отпад.

Незадовољни суграђани алармирали су и градске челнике како би обала која запљускује Дорћол напокон засијала у пуном сјају.

- Вода је свашта нанела, а потом се повукла. Замолио сам "Србијаводе" да очисте ово - написао је јуче на свом фејсбук-профилу заменик градоначелника Горан Весић.

Он се такође захвалио грађанима који су Граду скренули пажњу, својим пријавама, на овај комунални проблем. За водотоке првог реда, као што су Сава и Дунав, надлежно је Јавно водопривредно предузеће "Србијаводе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Mira

14.07.2020. 10:52

Hvala zameniku gradonačelnika i Novostima, zvali smo danima "Srbijavode" i Gradsko komunalno. Prebacuju problem jedni na druge. Tu se šeta nekoliko hiljada ljudi dnevno. Problem je i košenje trave preko celog leta na obaloutvrdi. Već dvadesetak dana stoji poveća količina komunalnog otpada. Potrebno je da zamenik gradonačelnika naredi da bi se neko pokrenuo!

Copab

15.07.2020. 09:36

Није сметлиште настало због ниског водостаја него због мандовског опхођења "грађана" према реци и свему осталом. Ова земља и њени градови су толико прљави и неуредни да би требало 10 година сређивања да би се све довело у нормалу, а да притом нико не прља и не шкраба у међувремену.