РАЗЛОЗИ ЗА РАД ПРЕСТОНИЧКИХ КАФИЋА И РЕСТОРАНА ДО 23 ЧАСА: Од кафане у Београду живи 70.000 људи

А.В.В.

субота, 11. 07. 2020. у 15:35

РАЗЛОЗИ ЗА РАД ПРЕСТОНИЧКИХ КАФИЋА И РЕСТОРАНА ДО 23 ЧАСА: Од кафане у Београду живи 70.000 људи

Фото: Архива Новости

ПРЕСТОНИЧКИМ угоститељским објектима скраћено је радно време до 23.00 сата и смањен број гостију због нових мера заштите од вируса корона.

Градски челници нису решили да у потпуности забране рад кафићима и ресторанима пошто између 50.000 и 70.000 људи у Београду директно зависи од њиховог рада.

Ово је истакао заменик градоначелника Београда Горан Весић који је рекао да београдски услужни објекти који имају баште могу у ванредној ситуацији да раде до 23 сата како би запослени у овим секторима могли да прехране своје породице.

- У Београду у сектору припреме хране и услуга ради скоро 30.000 људи, у клабингу око 15.000, ако додамо оне који раде по уговору о делу и оне који живе од тога, имамо између 50.000 и 70.000 људи који директно зависе од рада ових објеката. То су људи који од тога хране своје породице и зато смо урадили максимум да омогућимо да баште раде до 23.00. Надам се да смо успели да нађемо меру између тога да раде угоститељски објекти и уједно да се заштите грађани и њихово здравље - појаснио је други човек престонице.

КВАДРАТИ

АКО објекат има сто квадрата, у њему може да буде највише 25 људи. Остаје обавезно ношење маски и тако ћемо функционисати наредне две недеље - прецизирао је Весић и додао да се нада да ће за две недеље ситуација бити много боља, те да ће мере моћи постепено да се укидају.

Такође, подсетио је да су претходне недеље донете мере које се односе на јавни превоз путника и да је уведена мера обавезног ношења маски у свим возилима, као и у свим затвореним просторима.

- Републички кризни штаб, а потом и Градски штаб, донели су мере које се односе на радно време објеката на територији града. Све радње, тржни центри, продавнице, ресторани раде до 21.00, с тим што у тим затвореним објектима могу да приме једно лице на четири квадратна метра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)