Чинимо све да Београд не оде у карантин: Весић о могућим мерама у престоници

Танјуг

07. 07. 2020. у 09:16

Чинимо све да Београд не оде у карантин: Весић о могућим мерама у престоници

Фото: Танјуг

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да се чини све да Београд не оде у карантин због великог броја заражених вирусом корона, али и навео да ће морати да се примене драстичније мере, уколико се ситуација погорша.

"Не бих спекулисао са тим да ли ће Београд ићи у карантин или не. Ми све чинимо да Београд не иде у карантин, чинимо све да Београд заиста изађе из ове ситуације са зараженим људима тако што ће се тај број смањити", рекао је Весић у укључењу за ТВ Прва.

Упитан о писању штампе да Београд иде у карантин идућег викенда, Весић каже да карантина неће бити, уколико се будемо придржавали свих мера заштите и уколико се смањи број заражених.

"Увек постоји та могућност да, уколико се ситуација погорша, наравно, мораћемо да применимо драстичније мере", рекао је заменик градоначелника.

На наводе да је једна од тих драстичнијих мера "закључавање" Београда увече од 23 сата до седам часова ујутру, Весић каже да је то можда могуће само под условом да се ситуација не побољша.

Према његовим речима, уместо журки по клубовама, сада се после 23 сата праве приватне журке, организовано се из Београда после 22 сата иде у Нови Сад на журке.

Заменик градоначелника је рекао да део младе популације очигледно не разуме у каквој се опасности налази и навео да је био у једној од болница у којој је видео људе од 20 година који су у тешкој ситуацији.

"Не могу да схватим да не могу да разумеју да су и они изложени. И поред апела и даље имате људе који организују журке као да се ништа не дешава. За такве људе немате другог начина осим оштре санкције, јер је очигледно то једини језик који они разумеју", рекао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)