СУТРА СУ ЗАДУШНИЦЕ: Возилима није дозвољен приступ гробљима, ево до када ће да важи забрана

С.В.

02. 06. 2023. у 20:57

ЈКП "Погребне услуге" апелује на грађане да за одлазак на гробље за сутрашње Задушнице уместо својих аутомобила, користе градски превоз.

СУТРА СУ ЗАДУШНИЦЕ: Возилима није дозвољен приступ гробљима, ево до када ће да важи забрана

Фото: Архива Новости, Н. Скендерија

Сутра неће бити допуштен улаз моторним возилима на гробља у надлежности ЈКП-а „Погребне услуге” Београд од 7 до 15.30 часова. Капије гробаља за улаз моторних возила биће отворене од 15.30 часова.

На Новом, Централном, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу важи потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице.

У недељу, капије гробаља за улаз моторних возила биће отворене од 7 до 19 часова, осим на Новом, Централном, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи и Новој Бежанији обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом која ће их превозити бесплатно. Организовани превоз на Задушнице саобраћаће у одређеним интервалима, од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела.

На Новом, Централом и гробљу Збег, сутра биће организован превоз службеним аутомобилима предузећа од 7 до 15 часова, наводи се у саопштењу ЈКП-а „Погребне услуге”.

Из овог комуналног предузећа такође апелују на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике.

Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, тако да би у случају наслањања и механичког притиска на њих могло доћи до њиховог пада и повређивања присутних лица.

Из овог градског предузећа апелују на  родитеље са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају од њих приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од десет година без пратње одраслог лица.

Моле се посетиоци, уколико уоче опасност од пада споменика, да о томе обавесте Управу гробља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СНИМАК ЈЕ ХИТ: Дошао у Америку из Босне, а на улици затекао симбог бивше Југе (ВИДЕО)