БРЕСКВЕ И ДО 500 ДИНАРА: Пијаца на "Зелењаку" јуче је имала велику понуду воћа и поврћа

Т.Н.

27. 05. 2023. у 07:10

РАДНИ дан и киша нису спречили суграђане да јуче посете зелене пијаце и пазаре свеже намернице, а права адреса за то била је јуче пијаца "Зелени венац".

БРЕСКВЕ И ДО 500 ДИНАРА: Пијаца на Зелењаку јуче је имала велику понуду воћа и поврћа

Privatna arhiva

На тезгама је понуда била разноврсна, а највише су се куповале тек стигле брескве чија цена се креће у просеку од 250 до 500 динара.

Како кажу накупци, Београђани сада све више купују воће које је тренутно актуелно, па су се тако на тезгама могле наћи и кајсије. Корпица од пола килограма износи око 250 динара. Иако им још увек није време, полако на пијаце пристижу и лубенице, а цена им се креће од 150 до 200 динара по килограму. Посебну пажњу привукла је тезга у самом центру ове пијаце на којој су се нашле и слатке диње. Килограм овог воћа износи 160 динара.

Црвеног воћа има у изобиљу на "Зелењаку", а Београђани у своје кесе додају и трешње и јагоде. Тренутно, како објашњавају накупци, траженије су трешње, чија цена се креће и до 500 динара по килограму. - Већина купује пола килограма трешања и исто толико јагода, мада више се траже трешње, јер су их се људи ужелели - истиче Рада. Свака тезга на "Зеленом венцу" имала је јуче свеже јагоде, а за килограм ове слатке посластице потребно је издвојити у просеку од 250 до 400 динара.

Свежа, млада боранија продавала се јуче на пијаци, а како кажу накупци стигла је из околине Београда. Килограм овог поврћа износи 500 динара, а накупци кажу да доста продаје и без обзира на цену. Тражили су се и млади кромпирићи, а цена им се креће у просеку од 200 до 350 динара.

Куповали су Београђани јуче и свеж црвени парадајз, а на пијаци је било различитих сорти, јабучар, воловско срце, пинк и многе друге. За килограм овог свежег поврћа потребно је издвојити у просеку од 200 до 350 динара, док је за килограм "чери" парајз потребно 300 динара.

Веза зелене салате и малдог лука у просеку износи од 50 до 80 динара, док су се ротквице продавале и за 70 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу