ВЕСИЋ: Београд после три деценије добија комплетну обилазницу

Novosti online

31. 03. 2023. у 11:17

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић одржао је данас први састанак у вези са израдом пројекта за грађевинску дозволу обилазнице око Београда, на деоници од Бубањ потока до Панчева.

ВЕСИЋ: Београд после три деценије добија комплетну обилазницу

Foto: Ministarstvo

Продужетак изградње обилазнице око Београда, на деоници од Бубањ потока до Панчева (Сектор Ц), од великог је значаја за Србију, Београд и Панчево, јер се саобраћајни токови из северо-источног дела региона, који тренутно већим делом пролазе код главни град, практично измештају из централног градског језгра.

Министар Весић данас је одржао састанак са представницима Института ЦИП, надлежним предузећима за друмски и железнички саобраћај, представницима градова Београд и Панчево.

 - Kада будемо завршили 31 килоемтар од Бубањ потока до Панчева. Kада будемо урадили нову железничку пругу са три нове станице, нови мост преко Дунава, комплетна обилазница око Београда биће завршена - рекао је Весић.

Foto: Ministarstvo

Тако ће комплетан железнички транспортни саобраћај бити преусмерен из Београда и више неће бити превоза било ког опасног материјала кроз главни град.

Такође, комплетан транзитни путнички саобраћај биће измештен из Београда, који ће коначно, после 30 година добити своју обилазницу, поручио је министар Весић.

Foto: Ministarstvo

 - Данас смо се окупили сви да видимо како да урадимо пројекат, да у овоме учествују сви, да решимо сваки проблем на терену да бисмо, када почнемо да градимо, радили брзо, ефикасно и у роковима. Да завршимо обилазницу на задовољство свих грађана - поручио је Весић.

Део обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ потока,  дужине 9,6 километара, биће пуштена у саобраћај 1. јуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА У БАСКЕТУ! Какав поздрав Американцима из земље кошарке - за историју!  (ВИДЕО)