БЕОГРАДУ ТРАЖИ ЈОШ 217 "БЕЛИХ" Градска Управа расписала јавни позив за стручно оспособљавање кандидата за послове комуналног милиционара

С.В.

20. 03. 2023. у 22:00

ДО краја ове године, на 101 локацији у Београду требало би да буду постављени штабови у којима ће бити "бели", односно припадници Службе јавног реда и комуналне милиције. Како би у сваком престоничком насељу био довољан број "белих", Градска Управа расписала је јавни позив за избор 217 кандидата за закључење уговора о стручном оспособљавањеу за обављање послова комуналног милиционара.

БЕОГРАДУ ТРАЖИ ЈОШ 217 БЕЛИХ Градска Управа расписала јавни позив за стручно оспособљавање кандидата за послове комуналног милиционара

Фото: П. Милошевић

 

Пријава почиње данас и траје 15 дана, а они који буду изабрани ићи ће на обуку о трошку Града. Када успешно заврше обуку, кандидати полажу испит за обављање послова и примену овлашћења комуналног милиционара, после чега добија сертификат. Са тим документом могу да се пријаве на јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места.

Како је недавно рекао први човек престонице Александар Шапић, Граду ће у наредне две године бити потребно више стотина људи за овај посао како би служба заживела. У овом моменту, "белих" има око 400, а неопходно је да их буде барем хиљаду.

Мада су "бели" сада присутнији на улицама и у патролама, како би у сваком моменту били на располагању суграђанима, имаће своје штабове у сваком градском насељу. Ту ће бити дежурни, а грађани ће у тим пунктовима и непосредно на улици, моћи да упућују своје пријаве и траже помоћ и усмеравање за брже решавање комуналних проблема.

ПРИЈАВЕ НА 11-0-11

ПРОШЛЕ недеље, почео је да ради Сервисни центар Града Београда са јединственим бројем 11-0-11, на који грађани могу да пријављују комуналне проблеме, добијају информације и дају сугестије ради бољег функционисања престонице. На овом броју налазе се инфо-службе свих градских предузећа, те Београђани више не морају да размишљају ко је за шта надлежан, чак ће добити информацију коме да се обрате. Рок за одговор су 72 сата.

"Бели" ће примедбе прослеђивати основној унутрашњој јединици која је надлежна за комуникацију са грађанима, одакле су дужни да у року од 72 сата обавесте људе који су пријавили непријатну ситуацију.

- Сваки део нашег града имаће своју станицу јавног реда где ће боравити наши комунални милицајци или "београдски лични бели", који ће унети додатну безбедност и сигурност на престоничке улице, као и јавни ред који је свима неопходан - рекао је Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (1)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура