БЕОГРАДУ ТРАЖИ ЈОШ 217 "БЕЛИХ" Градска Управа расписала јавни позив за стручно оспособљавање кандидата за послове комуналног милиционара

С.В.

20. 03. 2023. у 22:00

ДО краја ове године, на 101 локацији у Београду требало би да буду постављени штабови у којима ће бити "бели", односно припадници Службе јавног реда и комуналне милиције. Како би у сваком престоничком насељу био довољан број "белих", Градска Управа расписала је јавни позив за избор 217 кандидата за закључење уговора о стручном оспособљавањеу за обављање послова комуналног милиционара.

БЕОГРАДУ ТРАЖИ ЈОШ 217 БЕЛИХ Градска Управа расписала јавни позив за стручно оспособљавање кандидата за послове комуналног милиционара

Фото: П. Милошевић

 

Пријава почиње данас и траје 15 дана, а они који буду изабрани ићи ће на обуку о трошку Града. Када успешно заврше обуку, кандидати полажу испит за обављање послова и примену овлашћења комуналног милиционара, после чега добија сертификат. Са тим документом могу да се пријаве на јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места.

Како је недавно рекао први човек престонице Александар Шапић, Граду ће у наредне две године бити потребно више стотина људи за овај посао како би служба заживела. У овом моменту, "белих" има око 400, а неопходно је да их буде барем хиљаду.

Мада су "бели" сада присутнији на улицама и у патролама, како би у сваком моменту били на располагању суграђанима, имаће своје штабове у сваком градском насељу. Ту ће бити дежурни, а грађани ће у тим пунктовима и непосредно на улици, моћи да упућују своје пријаве и траже помоћ и усмеравање за брже решавање комуналних проблема.

ПРИЈАВЕ НА 11-0-11

ПРОШЛЕ недеље, почео је да ради Сервисни центар Града Београда са јединственим бројем 11-0-11, на који грађани могу да пријављују комуналне проблеме, добијају информације и дају сугестије ради бољег функционисања престонице. На овом броју налазе се инфо-службе свих градских предузећа, те Београђани више не морају да размишљају ко је за шта надлежан, чак ће добити информацију коме да се обрате. Рок за одговор су 72 сата.

"Бели" ће примедбе прослеђивати основној унутрашњој јединици која је надлежна за комуникацију са грађанима, одакле су дужни да у року од 72 сата обавесте људе који су пријавили непријатну ситуацију.

- Сваки део нашег града имаће своју станицу јавног реда где ће боравити наши комунални милицајци или "београдски лични бели", који ће унети додатну безбедност и сигурност на престоничке улице, као и јавни ред који је свима неопходан - рекао је Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (1)

МРТВА ЦЕЛА ПОРОДИЦА: Тела пронађена у стану - детаљи ужаса у Панчеву