ШАПИЋ НАЈАВЉУЈЕ: У плану на десетине паркова са пет-зонама

Novosti online

08. 02. 2023. у 12:57

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Александар Шапић обишао је новоизграђени пет-парк у Блоку 24, где је „Зеленило – Београд” завршило и радове на теретани на отвореном и приступним стазама и најавио да ће Град на овакав начин уредити на десетине паркова, како постојећих у којима ће један део бити ограђен за кућне љубимце, тако и зелених површина које ће се приводити тој намени.

ШАПИЋ НАЈАВЉУЈЕ: У плану на десетине паркова са пет-зонама

Фото: Град Београд

– Овде је искоришћена зелена површина која није ни била парк пре тога. Урађена је пет-зона и теретана на отвореном, а идеја нам је да у већ постојећим парковима, наравно где за то постоји простор, уређујемо овакве делове са више или мање реквизита. Ту ћемо омогућити власницима кућних љубимаца, пре свега паса, посебан простор, а са друге стране биће безбедно и за псе и за посетиоце. Притом хигијена ће бити на једном другачијем нивоу и то не само у делу одвојеном за кућне љубимце већ у целокупном парку – рекао је градоначелник и додао да ће се на тај начин побољшати квалитет свакодневног живота грађана.

Он је напоменуо да је овакав начин уређења паркова примењиван и у општини Нови Београд док је био председник ове општине, а и Град је, како је рекао, урадио више оваквих паркова од којих је први онај на Ташмајдану.

Простор сада уређене јавне зелене површине у Новом Београду износи око 2,7 хиљада квадратних метара. Вредност радова на изградњи парка за псе износи око три милиона динара, а теретане на отвореном нешто више од 1,8 милиона динара.

У периоду од 2014. до данас ЈКП Зеленило-Београд" изградило је 13 паркова за псе и 72 теретане на отвореном. За сада су планирани радови на изградњи пет-зона за кућне љубимце у Улици Матице српске, Парку Ушће, Парку на Бановом брду, парку у Улици Индире Ганди на Вождовцу, као и у Парку Беле воде.

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Зеленило Београд” Слободан Станојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

А БИЛИ СУ САМО ДЕЦА: 79 дечјих жртава за 78 крвавих дана