НУДЕ ШТЕНЦЕ И НА ТЕЗГАМА: "Хигијена" позвала Панчевце на акцију

Б. Б.

05. 02. 2023. у 06:15

ЈАВНО-КОМУНАЛНО предузеће "Хигијена" у Панчеву позвало је волонтере да се придруже акцији удомљавања напуштених паса смештених у прихватилишту овог предузећа.

НУДЕ ШТЕНЦЕ И НА ТЕЗГАМА: Хигијена позвала Панчевце на акцију

Фото А. Станковић

Заинтересовани Панчевци ће, заједно са запосленима "Зоохигијене" и ЈКП "Зеленило", бити ангажовани два пута недељно, средом на Зеленој пијаци и суботом на Новом бувљаку.

Обавезе волонтера биће да на локацији брину о животињи која се удомљава, представе пса, дају све битне информације о њему заинтересованима, а удомитељу уговор о одговорном држању паса како би били сигурни да је отишао у праве руке. Сви пси старији од осам месеци биће микрочиповани и вакцинисани против беснила.

Овим пројектом само се наставља са удомљавањем напуштених паса, којих је све више у ограниченим капацитетима прихватилишта. Укључивањем волонтера повећао би се број људи на терену. Штенци и пси мањег раста биће смештени у кавезе на тезгама "Зеленила", да би се са њима лакше поступало.

Акција збрињавања паса део је хуманог Програма смањења популације напуштених паса и мачака на територији града Панчева кроз проналажење људи спремних да преузму бригу о напушеним и пронађеним псима на јавним градским површинама. Протеклих година се показала делотворном, јер је само у прошлој години на овај начин збринуто више од стотину паса и штенаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)