ШАПИЋ: Стан сам пријавио Агенцији за борбу против корупције - смешта ми један део опозиције, али и власти

С.В.

03. 02. 2023. у 14:34

У ТОКУ је кампања против мене, могу да претпоставим одакле се води. Води се са више нивоа, са једног дела опозиције, али и из једног дела власти јер сам очигледно угрозио разне интересе и коалиције које су прављене са разних страна. Поручићу свима онима који воде континуирану кампању против мене у последњих осам месеци - да се потруде да не промаше и да учине све да ме политички скину. Јер ако ја политички преживим, они сигурно неће.

ШАПИЋ: Стан сам пријавио Агенцији за борбу против корупције - смешта ми један део опозиције, али и власти

Фото: Беоинфо

Овако градоначелник Александар Шапић коментарише наводе који су се претходних дана појавили у појединим медијима  да, као јавни функционер, није пријавио Агенцији за борбу против корупције кућу у Трсту коју је купио 2018. године. Он је поручио да га "овакве лажи неће спречити да ради ствари у које верује, да се бори за Град најбоље што уме".

- А они треба да се уозбиље и постају ефектнији. Нека појачају своју артиљерију и нека ударе из све снаге, нек се потруде да не промаше. Јер ако они буду промашили, ја сигурно нећу.

Први човек престонице каже да је лаж све што је објављено у вези са његовом некретнином у Италији, те да је почетком 2019. године обавестио Агенцију о овој куповини. Поједини медији објавили су да ниједна од две непокретности које је Шапић пријавио Агенцији не одговара површини градоначелникове тршћанске виле. Како је објављено, он је Агенцији у последњем извештају из јула прошле године пријавио да поседује два стана, од 150 и 98 квадрата, док је вила у насељу Опичина поред Трста наводно знатно већа, те има око 400 квадрата.

- У кампањи која се води последњих десет дана, једина оштећена страна сам ја. Прво, јер је пласирана чиста лаж како ја нешто нисам пријавио Агенцији. То је ноторна лаж за коју нико неће одговарати, осим што ћу ја покренути тужбу против оних који су је пласирали - рекао је данас Шапић. - На време сам пријавио Агенцији све оно што сам имао, у законском року, па и ту некретнину у Италији. Друга ствар у којој сам оштећен, а то је и нека врста кривичног дела је што су моји лични подаци објављени јавно, те ми је угрожена и приватност и безбедност.

Шапић каже да су купопродајни уговор имали он, продавац и Агенција за борбу против корупције и то од марта 2019. године, те да сумња одакле је тај документ процурио у јавност.

- И сад имам основану сумњу и волео бих да ти што покрећу овај процес, позову и државне органе да међу собом испитају да ли је можда од њих тај уговор доспео у јавност. У том купопродајном уговору пише тачна катастарска квадратура. Велика је разлика између пријаве и објаве, ја када сам пријавио некретнину дао сам тачну адресу тог стана јер, колико знам, "кућа" је термин који се користи за објекат у којем живите сами, а ако има више власника, онда је то "стан". И то тамо јесте стан јер тамо живе и други људи. Оног момента кад дате тачну адресу, не можете више ништа да прикријете. То да ли сам ја уписао 150 квадрата, могао сам да упишем и нула. Да ја објашњавам да је то 150 квадрата ефективног стамбеног простора, да су то тавани, поткровље, економске просторије... То је потпуно безначајно, кад сам дао тачну адресу.

Шапић објашњава да му нико из Агенције за ове четири године није рекао да треба да напише катастарску квадратуру која обухвата терасу, економске просторије....

- Нисам ни знао да сам у прекршају јер нисам у квадрат погодио то што сам написао, али разлика је у томе да ли сам нешто пријавио и шта сам објавио. Дакле, уколико сам направио прекршај тиме што сам пријавио катастарску квадратуру а не стамбени простор, онда не знам шта је спречавало Агенцију да ме четири године о томе не обавести, јер су имали увид у мој купопродајни уговор. Тако да све што се појавило у јавности, од А до Ш, била је чиста лаж.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (1)

ТЕСЛИН НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ БИО ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ: Србин му помогао да реши важно животно питање