ПИШУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ЗАСТОЈА У БУЛЕВАРУ: После упадања возила јавног превоза у рупу и колапса у саобраћају

Ш. Маровић

28. 01. 2023. у 11:05

РУПА у Булевару краља Александра која је прошле недеље два дана заредом изазвала колапс у саобраћају у преподневном шпицу још није потпуно санирана, сазнају "Новости".

ПИШУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ЗАСТОЈА У БУЛЕВАРУ: После упадања возила јавног превоза у рупу и колапса у саобраћају

Фото: Ш.М.

Како су за наш лист истакли у ЈКП "Путеви Београда" због незавршених радова упутиће пријаву надлежним инспекцијским органима против београдског огранка "Електродистрибуцијe Србије" која је инвеститор радова.

У овој улици код броја 532 А прво је прошлог четвртка у незакрпљену рупу упао аутобус на линији 305, а потпуни застој у саобраћају трајао је два сата. Тада су грађани који из насеља Гроцка, Лештане, Винча, Ритопек и Калуђерица гравитирају ка центру града морали да иду пешице до Устаничке улице. И када су мајстори дошли и песком привремено закрпили рупу, следећег дана возило које саобраћа на линији 302 поново је упало у њу. Тада су се нанизале километарске колоне, а полиција је регулисала саобраћај.

Инспектор одељења за путеве Секретаријата за инспекцију, надзор и комуникацију је 19. јануара био у ванредном инспекцијском надзору на углу Булевара 532 а и Бајдине. У његовом извештају се наводи:

 - Прокопан је коловоз целом ширином непосредно испред семафора и пешачког прелаза, ширина рова је око 0,8 метара. Раскопан је и тротоар са обе стране коловоза површине око девет метара. То је извршено услед санације хитног квара од стране инвеститора радова „Електродистрибуције Србије" (ЕДС), који је 18. јануара пријавио хитан квар надлежним органима. Раскопана површина није враћена у првобитно исправно стање, па је инспектор инвеститору радова послао решење да се то уради. Раскопана површина тротоара је бетонирана, али недостаје завршни асфалт, а коловоз је делимично пресвучен асфалтним застором.Управни поступак је у току.

НИЗ ИНЦИДЕНАТА

У Булевару краља Александра и раније је долазило до упада аутобуса у рупе, па је тако код броја 353 у рупу која се отворила на асфалту упало возило на линији 309. Улегнуће асфалта тада се догодило због пуцања водоводне цеви. На сву срећу, повређених у том инциденту није било, али је причињена већа материјална штета.

Оба дана приликом инцидената надлежне службе морале су да из рупе извлаче аутобусе, што је трајало дуже од сата. Мајстори су потом посипали земљу и шљунак, истичући да због лошег времена асфалт још не може да се постави.

 - Радове на хитним интервенцијама на подземној електроенергетској мрежи у Булевару краља Александра, у висини кућног броја 532а је пријавила и изводила "Електродистрибуција Србије", огранак "Београд-Центар" - кажу за "Новости" у "Путевима Београда". - Поправку коловоза или тротоара после отклањања хитног квара на инсталацијама у трупу пута врши инвеститор радова на поправци инсталација. Радови на санацији коловоза нису завршени, ЈП "Путеви Београда" ће пријаву упутити надлежним инспекцијским органима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и Ђедов мали гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ДОМА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Како су он и "Ђедов мали" гледали трилер Србије и Словеније (ФОТО)

ЦЕЛА Србија је још једном уз фудбалску репрезентацију. Вероватно је веома мали број оних који нису пратили трилер меч Србије и Словеније у другом колу групе "Ц" на Европском првенству у Немачкој.

20. 06. 2024. у 20:15

Коментари (2)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура