ПИШУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ЗАСТОЈА У БУЛЕВАРУ: После упадања возила јавног превоза у рупу и колапса у саобраћају

Ш. Маровић

28. 01. 2023. у 11:05

РУПА у Булевару краља Александра која је прошле недеље два дана заредом изазвала колапс у саобраћају у преподневном шпицу још није потпуно санирана, сазнају "Новости".

ПИШУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ЗАСТОЈА У БУЛЕВАРУ: После упадања возила јавног превоза у рупу и колапса у саобраћају

Фото: Ш.М.

Како су за наш лист истакли у ЈКП "Путеви Београда" због незавршених радова упутиће пријаву надлежним инспекцијским органима против београдског огранка "Електродистрибуцијe Србије" која је инвеститор радова.

У овој улици код броја 532 А прво је прошлог четвртка у незакрпљену рупу упао аутобус на линији 305, а потпуни застој у саобраћају трајао је два сата. Тада су грађани који из насеља Гроцка, Лештане, Винча, Ритопек и Калуђерица гравитирају ка центру града морали да иду пешице до Устаничке улице. И када су мајстори дошли и песком привремено закрпили рупу, следећег дана возило које саобраћа на линији 302 поново је упало у њу. Тада су се нанизале километарске колоне, а полиција је регулисала саобраћај.

Инспектор одељења за путеве Секретаријата за инспекцију, надзор и комуникацију је 19. јануара био у ванредном инспекцијском надзору на углу Булевара 532 а и Бајдине. У његовом извештају се наводи:

 - Прокопан је коловоз целом ширином непосредно испред семафора и пешачког прелаза, ширина рова је око 0,8 метара. Раскопан је и тротоар са обе стране коловоза површине око девет метара. То је извршено услед санације хитног квара од стране инвеститора радова „Електродистрибуције Србије" (ЕДС), који је 18. јануара пријавио хитан квар надлежним органима. Раскопана површина није враћена у првобитно исправно стање, па је инспектор инвеститору радова послао решење да се то уради. Раскопана површина тротоара је бетонирана, али недостаје завршни асфалт, а коловоз је делимично пресвучен асфалтним застором.Управни поступак је у току.

НИЗ ИНЦИДЕНАТА

У Булевару краља Александра и раније је долазило до упада аутобуса у рупе, па је тако код броја 353 у рупу која се отворила на асфалту упало возило на линији 309. Улегнуће асфалта тада се догодило због пуцања водоводне цеви. На сву срећу, повређених у том инциденту није било, али је причињена већа материјална штета.

Оба дана приликом инцидената надлежне службе морале су да из рупе извлаче аутобусе, што је трајало дуже од сата. Мајстори су потом посипали земљу и шљунак, истичући да због лошег времена асфалт још не може да се постави.

 - Радове на хитним интервенцијама на подземној електроенергетској мрежи у Булевару краља Александра, у висини кућног броја 532а је пријавила и изводила "Електродистрибуција Србије", огранак "Београд-Центар" - кажу за "Новости" у "Путевима Београда". - Поправку коловоза или тротоара после отклањања хитног квара на инсталацијама у трупу пута врши инвеститор радова на поправци инсталација. Радови на санацији коловоза нису завршени, ЈП "Путеви Београда" ће пријаву упутити надлежним инспекцијским органима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (2)

МОЛИЛИ СМО ДА НАМ НЕ УБИЈУ МАЈКУ: Животна трагедија Мише Јанкетића - пресудили јој четници јер је била партизанска жена