МИНИМУМ ПО СПЛАВУ 14.000 ЕВРА ГОДИШЊЕ: Оглас за закуп 30 места намењених плутајућим објектима до 21. децембра

Ш. Маровић

26. 11. 2022. у 09:06

ЈАВНИ оглас за прикупљање писаних понуда за закуп 30 локација на Савском кеју где ће се налазити сплавови објављен је јуче, а понуде ће моћи да се поднесу до 21. децебра у 11.30 часова.

МИНИМУМ ПО СПЛАВУ 14.000 ЕВРА ГОДИШЊЕ: Оглас за закуп 30 места намењених плутајућим објектима до 21.  децембра

Сплавови ће бити легално постављени, Фото Беоинфо

Судећи по пропозицијама из објављеног огласа, годишња рента за сплав на Савском кеју износиће најмање око 14.000 евра. Исход лицитације биће познат за пет дана, односно за 15, ако се појави више од 50 понуђача.

Сплавови ће бити легално постављени, власници ће плаћати закуп простора, као и месечни утрошак воде и струје, а имаће и обавезу уградње пречишћивача воде који одлазе у реку.

Плутајући објекти биће максималне површине 700 квадрата, док је почетна цена годишње закупнине 2.300 динара по метру квадратном. То значи да ће будући закупци за 12 месеци морати да издвоје најмање 14.000 евра за простор на Савском кеју. Закуп се даје на одређено време, односно период од три године, а рата за прву годину мора се уплатити пет дана по склапању уговора, у шта ће бити урачунат и претходно уплаћени депозит. Уколико се деси да више понуђача за одређену локацију пошаље исту понуду, нове ће се отварати за три дана, а уколико их они не доставе, будући закупац биће одређен жребом!

- Последњег дана, предвиђеног за достављање понуда, од 7.30 до 11.30 биће постављен видео-надзор читавог поступка предаје понуда, а истовремено, потенцијални закуподавци ће моћи физички да присуствују процесу примања понуда, што ће обезбедити апсолутну јавност и транспарентност процеса - истакао је секретар за привреду Никола Кожовић.

- Критеријум за одабир најбоље понуде је највиши понуђени износ укупне годишње закупнине за конкретну локацију. Подносилац понуде за закуп водног земљишта може бити свако заинтересовано правно лице, предузетник или удружење, као и појединац у складу са условима.

Након избора закупаца, сви власници сплавова који нису стекли услов за закуп имаће одређени рок да сами уклоне своје плутајуће објекте. Уколико их у датом року не уклоне, за то ће се побринути Град, у сарадњи са Војском Републике Србије, Министарством унутрашњих послова, Полицијском управом, као и Речном полицијом.

- Град је у обавези да обезбеди сву припадајућу инфраструктуру за сваку од локација за коју је расписан конкурс, тако да ће будући закупци бити у обавези да уредно плаћају рачуне за воду, струју, али и да обезбеде пречишћиваче за отпадне воде. Очекује се да комплетан поступак буде завршен у прва три месеца 2023. године. Сама наплата закупа кренуће оног момента када Град обезбеди потребну инфраструктуру.

СЛОБОДНО ОКО РЕНИ-БУНАРА

ДО броја од тридесет локација за сплавове дошло се тако што је узета у обзир законска регулатива да између плутајућих објеката мора да буде размак од петнаест метара, из безбедносних разлога, као и да они неће бити постављени тамо где се налазе простори за рени-бунаре.

Тако ће од 100 сплавова, колико их данас има на Савском кеју, остати мање од трећине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

Коментари (2)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну