ОТВАРАЊЕ ПОНУДА 3. ОКТОБРА: Ако извођач сад не буде изабран, чекаће се ребаланс буџета

Б. Борисављевић

10. 09. 2022. у 10:45

ТЕНДЕР за избор новог извођача за наставак радова на реконструкцији ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" је расписан, а за 3. октобар је заказано отварање пристиглих понуда, потврдио је за "Новости" Лука Петровић, секретар за инвестиције.

ОТВАРАЊЕ ПОНУДА 3. ОКТОБРА: Ако извођач сад не буде изабран, чекаће се ребаланс буџета

Нове квадрате добиће и фискултурна сала, Фото Приватна архива

Он је изразио наду да ће компаније послати ваљане понуде, које ће се укалкулисати у понуђену цену, како би школа била завршена и ђаци се вратили.

У изјави за "Новости" Петровић наводи да је претходни тендер поништен, јер су извођачи који су се јавили дали цену, која је 70-80 милиона већа од процењене вредности радова која износи 275,7 милиона динара. Као образложење, грађевинци наводе драстично повећање цене грађевинског материјала у последњих годину дана.

Лука Петровић

 

- Никад нисам бежао од разговора, а са родитељима ћу се састати и следеће недеље. Они су забринути, што је и нормално. Свима нам је стало да се радови наставе и деца се врате у своју школу што пре - истиче Петровић. - Зато смо и анимирали фирме да се јаве на тендер, како би се, ако треба, направио и шири конзорцијум и понуда била ваљана. Надам да ћемо изабрати извођача и убрзо потом наставити радове. Ако се то не догоди, онда се морају ребалансом буџета обезбедити додатна средства, а потом и расписати нови тендер.

Планарни рок за завршетак радова је 150 дана. Реконструкција школе требало је да буде завршена до краја јула, а ђаци да се врате у учионице 1. септембра. Због непоштовања одредаба уговора, први извођач радова мора Граду да плати 73,5 милиона динара, а на рачун ове грађевинске фирме из градске касе је уплаћено 56,4 милиона динара без ПДВ. На школи су протеклих годину дана урађени груби грађевински радови на конструкцији објекта (ојачање темеља постојеће зграде, доградња анекса школе и још једне етаже).

 

ДУПЛО ВЕЋА КВАДРАТУРА

ПО пројекту, доградњом спрата добиће се готово дупло већа квадратура од приближно 5.000 квадрата, са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општу и зубну амбуланту, канцеларијски простор, а новитети су и тоалети прилагођени ученицима са посебним потребама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИЗЛОЖБА ОЛДТАЈМЕРА НА ЗВЕЗДАРИ: Општина награђује оног ко направи најлепши селфи са аутомобилом