ГОРАН ВЕСИЋ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Предао кључ нове куће самохраној мајци деветоро деце

Novosti online

13. 08. 2022. у 16:23

ДАНАС је народни посланик Горан Весић, у Сурчину, предао кључ од нове куће десеточланој породици Јелић.

ГОРАН ВЕСИЋ ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Предао кључ нове куће самохраној мајци деветоро деце

FOTO: Privatna arhiva

Наиме, Николина Јелић последњих десет година живела је као подстанар одгајајући сама деветоро деце. 

На иницијативу општине Сурчин, а уз помоћ средстава које су обезбедили Горана Весић и фондација Гнездо, на челу са директорком Тањом Поповић, Николина и њена породица коначно су добили свој нови дом на који су дуго чекали.

FOTO: Privatna arhiva

 - Када сам пре осам месеци био у Сурчину са својом “Покретном канцеларијом”, тада ме је председник општине, Стева Шуша, упознао са проблемом који је имала десеточлана породица Јелић. У том моменту, породица Јелић није имала свој дом и заиста се мучила састављајући крај са крајем. Тада сам донео одлуку, да заједно са својим пријатељима у сарадњи са  Фондацијом “Гнездо” сакупимо средства и саградимо кућу за ову породицу - рекао је Весић.

FOTO: Privatna arhiva

 - Ево нас овде сада, осам месеци касније, породица Јелић има своју кућу која је потпуно опремљена, деца имају своје собе и све што им је потребно.Захвалан сам свима који су у овоме учествовали, пре свега општини Сурчин која је дала свој плац, Српској православној цркви, свештеницима Драгану и Слободану затим људима из општине који су радили на овоме као и свим донаторима који су дали новац, дакле свима онима који су радили све како би ова породица била срећна - истакао је он.

FOTO: Privatna arhiva

 - Ово је доказ како сви можемо заједно да чинимо ово друштво бољим и локална самоуправа и црква и људи добре воље и да заједно чинимо добра дела, што ме чини срећним - рекао је Весић.

 - Веома сам срећна што смо завршили једну велику ствар и породици Јелић предали кључ од нове куће. Морам пре свега да се захвалим Горану Весићу, на несебичној помоћи због које нисмо морали да трошимо новац из нашег буџета као и свим пријатељима Фондације.

Поред породице Јелић, кућу је добила и породица Буловић у изградњи је и пет кућа у Мајским пољанама за Србе који су изгубили своје домове у страшном земљотресима у Хрватској - истакла је Тања Поповић, директорка Фондације “Гнездо”.

Овом приликом Николина Јелић није крила емоције и своју срећу.

 - Не могу да вам опишем који је осећај сада када смо добили своју кућу, десет година смо живели као подстанари било је ту пуно лоших тренутака као и успона и падова. Када је дошао господин Горан Весић и Фондација “Гнездо” да нам кажу да ће нам направити кућу, нисмо могли да верујемо. Желела бих да се захвалим Горану Весић и Тањи Поповић директорки Фондације као и председнику општине Стеви Шуши на свему што су урадили за нас - рекла је Николина Јелић.

БОНУС ВИДЕО:

ВЕСИЋ НАЈАВИО: ДО 2030. Београд ће добити седам нових мостова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (4)

МОЖЕ СТОМАК ДА ЗАБОЛИ Србин купио крофну са кремом - остао у шоку кад ју је пресекао и видео шта има у њој (ФОТО)