ТОНА УГЉА ДО 24.500 ДИНАРА: На београдским стовариштима изузетно слаба понуда огрева, а цене стално скачу

В. Н.

09. 08. 2022. у 14:00

НА СТОВАРИШТИМА огрева у Београду понуда угља, дрвета и пелета је слаба како по количинама тако и по врстама, а енергенти који се нуде знатно су скупљи него прошле године.

ТОНА УГЉА ДО 24.500 ДИНАРА: На београдским стовариштима изузетно слаба понуда огрева, а цене стално скачу

Метар дрва је и до 13.000 динара, Фото Д. Дозет

На стовариштима је за Танјуг речено да је потражња за огревом ових дана већа него што је била ранијих година у ово време.

Када је о угљу реч тренутно је најзаступљенији, а понегде и једини угаљ "станари" из Босне и Херцеговине (БиХ), док "бановића" нема.

Смиља Чубровић са стоваришта "Крека" каже да постоји могућност ланчаног поскупљења код самих добављача у наредном периоду, јер како каже, када један подигне цене, остали га углавном следе.

- Нова тура пљеваљског угља стиже са знатно већом ценом од претходне - каже она. - Тона угља са превозом сигурно ће коштати око 20.000 динара.

На стоваришту "Искра" су рекли да угља имају, али не више врста као што је раније био случај и да се цене крећу од 13.000 до 22.500 динара по тони.

Да је доступан готово само угаљ из Босне и да постоји несташица потврдили су и на стоваришту "Топли дом". Цене угља крећу се од 16.500 до 24.500 динара по тони.

Огревног дрвета на овом стоваришту, како кажу, немају а на стоваришту Good Will - WG где нема угља, као ни пелета, цене огревног дрвета се крећу од 12.500 до 13.000 динара по метру кубном.

Несташицу пелета на стовариштима нису желели да коментаришу, али сматрају да је максимална цена од 38.000 динара коју је држава одредила ниска и неисплатива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИНА: Погледајте како је човек са штакама спасао повређено маче у Београду (ВИДЕО)