РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НА ВОЖДОВЦУ: Откривено ко и због чега баца пилеће изнутрице по Београду

С. В.

01. 07. 2022. у 10:24

МУШКАРАЦ П. Ђ. и његов пријатељ већ неколико месеци, од прошле зиме купују пилеће главе, ножице и изнутрице, пакују их у аутомобил и разбацују од Новог Београда до Вождовца, како би нахранили уличне псе и мачке.

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА НА ВОЖДОВЦУ: Откривено ко и због чега баца пилеће изнутрице по Београду

Фото РТС

То су, на јучерашњем саслушању чули комунални инспектори ГО Вождовац након што су, после писања "Новости", утврдили ко већ месецима баца животињске остатке око зграда у Улици Радована Симића Циге на Медаковићу.

Како нам је рекао начелник вождовачке Комуналне инспекције Ненад Митровић, П. Ђ. је признао прекршај и рекао да није знао да је забрањено хранити уличне животиње на такав начин.

- По пријави станара из Улице Радомира Симића Циге и фотографија на којима се виде регистарске ознаке возила из којих је истоварао пилећи отпад, успели смо да идентификујемо ту особу - објашњава нам начелник Митровић.

- Признао нам је шта је радио у јутарњим часовима, саслушали смо га и направили службену белешку. Цео случај смо проследили "Ветерини", односно њиховој инспекцији, они ће квалификовати ово дело и видети да ли је потребно утврдити одговорност пред надлежним судом. Он ће свакако бити кажњен.

Фото: Принтскрин РТС

Дуже од годину дана, станари вождовачке Улице Радована Симића Циге тврде да неко, по паркингу и испред вишеспратнице, баца кокошје остатке. Рекли су нам да су проблем пријављивали надлежним градским службама, али све до сад није било реакције, те су комшије биле принуђене да отпад чисте сами.

Мислили су да је у питању нека секта, а неретко се дешавало да пилеће ноге и главе развлаче мачке и птице па заврше и на терасама, ветробранима... Пре неколико месеци организовали су ноћно дежурство и уверили се ко им загађује простор око зграде. Човек, вероватно П. Ђ. рекао им је да храни мачке и псе, те да има пун гепек канти са месом. Из Комуналне инспекције ГО Вождовац рекли су нам да не знају одакле је П. Ђ. набављао пилеће остатке. Он им је рекао да је главе, ноге и изнутрице куповао са "колегом" у месари.

ПРИЈАВЕ МЕЈЛОМ

ЗА ОВАКВЕ случајеве, када појединци прљају јавне површине и бацају отпад на места која за то нису предвиђена, надлежне су општинске комуналне инспекције. Грађани треба да, путем мејла, пријаве проблем и пошаљу фотографије уколико имају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ЗАСТРАШУЈУЋИ ДЕТАЉ: Шта разликује Бориловића од масовних убица из Јабуковца и Велике Иванче