МАЈСТОР ОБЕЋАВАО, А СТАНАРИ НАСЕЛИ: Житељи зграде у Падинској скели нису једине жртве опасног преваранта

Ш. Маровић

29. 06. 2022. у 13:00

ПРЕДУЗИМАЧ који је "насамарио" 13 станара зграде у Улици Јована Шевића 12 у насељу Падинска скела, када је уместо уређења фасаде нестао са 6.450 евра, раније је на готово исти начин преварио грађане на још неколико локација у престоници, истиче за "Новости" управник овог палилулског објекта Саша Мијаиловић!

МАЈСТОР ОБЕЋАВАО,  А СТАНАРИ НАСЕЛИ: Житељи зграде у Падинској скели нису једине жртве опасног преваранта

Вишеспратница у палилуском насељу, Фото Приватна архива

 Несвакидашња пљачка догодила се средином маја, а оштећени су против мајстора М. И. (име и презиме познато редакцији) поднели кривичну пријаву Првом основном суду.

Како је наш лист први писао, агонија грађана овог дела престонице почела је када су преко огласа дошли до мајстора који би им средио дотрајалу фасаду. Он је радио свега три дана, након чега је искључио телефон и потпуно нестао.

- Буквално смо преварени на перфидан начин - истиче за "Новости" Мијаиловић.

- Наивно смо улетели у целу причу. Ми од општине немамо помоћ у уређењу спољашности објекта, па смо у договору са станарима хтели да освежимо ову четвороспратницу. Мајстор је дошао, био је убедљив да ће посао успешно одрадити. Брзо смо се договорили, али њега није било неко време. Потом је неколико дана радио, да би онда стално налазио неке изговоре. Прво је истицао да му смета неки кабл како би изводио реконструкцију, затим да скела не може лепо да се намести целом дужином, да би на крају само нестао. Више не можемо уопште да ступимо у контакт са њим. Како смо касније сазнали, исти човек успео је да превари и станаре у осталим деловима града. Слично су прошли житељи Медака, Браће Јерковић, Галенике... Поднели смо кривичну пријаву Првом основном суду, који је преузео овај случај.

КОМШИЈЕ ПОМАГАЛЕ

МАЈСТОР је од станара прво тражио да му обезбеде гаражу како би могао да убаци материјал, што су они испунили. Од комшија је захтевао и црево за воду, као и струју, што му је омогућено. Такође, "мазао нам је очи" како може да одради 50 квадрата површине дневно.

Станарка објекта у Улици Јована Шевића, Маријана Пиваревић, истакла је за наш лист да су пристали да им се објекат доведе у оптимално стање по цени од 780 евра по стану. Мајстор је, каже, тражио да му се одмах, пре почетка радова, уплати 60 одсто суме и они су дали по 500 евра.

Убеђивао нас је да прихватимо његове услове, био је слаткоречив и одавао је утисак поштеног човека - очајно за "Новости" прича једна од преварених, станарка Маријана Пиваревић.

- У згради је 31 стан, а нас 13 станара се договорило да среди овај објекат, јер у преосталом делу стамбених јединица тренутно нико не живи. После разговора, након свега два дана је срачунао колико треба да му исплатимо и 16. маја, унапред, дали смо му 6.450 евра! Имамо све признанице о уплати, читаву документацију.

Тек су 8. јуна мајстори дошли да монтирају скелу на објекат, како би започели с радовима. Касније су непознати људи хтели да је скину, али им станари нису дозволили, па на делу зграде стоји још увек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Нипошто не убијајте паука ако га видите у кући - постоји јак разлог