ДА ГРАД ИЗГРАДИ СТАНИЦУ: Први потез градоначелника Шапића биће убрзавање радова у Блоку 42

С. В.

24. 06. 2022. у 06:09

ПРЕДЛОЖИЋУ да се прекине сарадња са компанијом која три године није завршила аутобуску станицу.

ДА ГРАД ИЗГРАДИ СТАНИЦУ: Први потез градоначелника Шапића биће убрзавање радова у Блоку 42

Фото И. Маринковић

Да пресечемо, да Град то узме на себе и да завршимо радове. Колико знам, њима је дата локација да заврше станицу, Град је изградио пропратне саобраћајнице, а они не завршавају већ три године.

Овако градоначелник Београда Александар Шапић најављује један од својих првих потеза - решавање проблема у новобеоградском Блоку 42, где се од 2018. гради нова престоничка аутобуска станица, која још није завршена.

Уговор о градњи аутобуске станице у Блоку 42 између Београдске аутобуске станице (БАС) и

Града потписан је 2017. Камен темељац положен је 2018, а речено је да ће први путници одавде кретати 2019. Међутим, крупни радови, односно градња перона и паркинга почела је 2020. а чекало се усвајање новог ПДР како би се добила дозвола за зидање станичне зграде.

Остатак на чекању, Фото М. Анђела

Иначе, БАС је за овај пројекат подигао кредит од 12 милиона евра, док је осам милиона требало да обезбеди из своје касе. Када су се надлежни из БАС последњи пут огласили, речено је да ће перони почети са радом у фебруару или марту ове године, што се није десило. Градилиште је одавно пусто, а Шапић истиче да ће прво морати да утврди зашто су се радови на овој локацији толико одужили.

Поводом штрајка дела радника ГСП, градоначелник је рекао да протест "предводе чланови опозиционих странака", али да ће он отићи да разговара са њима и чује њихове примедбе.

- Није никаква тајна да је ГСП деценијама уназад предузеће које има велике проблеме и са њима су муке имале све претходне власти - истиче Шапић. - ГСП је у минусу сваке године, то су десетине милиона евра субвенција које даје Град зато што има проблем са плаћањем карата. То је рак рана Београда и ко то успе да реши, мислим да заслужује Октобарску награду.

Осим саобраћаја и загађења, први човек престонице каже да ће у најкраћем року тражити да се изради правилник који ће одређивати ко и како може имати сплав.

- Нарочито на Савском шеталишту, да видимо како су ти сплавови тамо завршили и зашто се не види река. Да поставимо јасне јединице мере и који су услови које морате да испуните да бисте ту могли да имате сплав. Зашто нико тек тако није кренуо на тему сплавова и буке?

Јер су људи који држе сплавове дискутабилних биографија и питање из ког миљеа долазе.

Кад сам отворио ту тему, рекли су ми да не дирам у осињак. Одлучио сам да тај осињак дирам а наставићу и што се тиче буке - закључује Шапић.

Фото Танјуг

Похвале Стојчићу

ШАПИЋ је открио да ће досадашњи градски урбаниста Марко Стојчић остати на тој функцији, потврдивши тако писање "Новости". Ускоро ће саопштити и име новог градског менаџера.

- Немам ништа против Стојчића, кад му истекне мандат предложићу да он остане. Мислим да је доста добрих ствари урадио и да је изузетно стручан човек. Не припада ниједној политичкој опцији и мислим да може да буде користан за Београд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума