ПОВЕЋАНА БРОЈНОСТ КОМАРАЦА У БЕОГРАДУ: Наставља се акција сузбијања одраслих јединки, упозорење за пчеларе

Novosti online

15. 06. 2022. у 09:09

ЕКИПЕ Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП "Градска чистоћа" наставиће данас акције сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

ПОВЕЋАНА БРОЈНОСТ КОМАРАЦА У БЕОГРАДУ: Наставља се акција сузбијања одраслих јединки, упозорење за пчеларе

Фото И. Маринковић

У термину од 19.30 сати до поноћи екипе тог предузећа вршиће сузбијање комараца уређајима са земље на локалитетима Хајд парк, Топчидер, Кошутњак, Ново гробље, Звездарска шума, Централно гробље, Шумице, Бањичка шума, Сремачка шума, гробље Орловача.

Такође, акције сузбијања комараца вршиће се и на локалитетима Руцка, Пећани, Остружничка шума, Чукаричка падина, Баново брдо, Јулино брдо, Беле воде, Рупчине, Репиште, Церак, Церак виногради, Железник и Сремчица.

У саопштењу "Градске чистоће" се истиче да је препарат који се користи за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа што, додаје се, значи да грађани нису у опасности због употребе препарата и да нема разлога за страх.

На суграђане се апелује да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Подсећа се да суграђани сваког радног дана од седам до 15 сати могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000807 или путем електронске поште на адресу екологија@градскацистоца.рс.

БОНУС ВИДЕО:

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ У КРАЉЕВУ: Ниво Ибра у порасту

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИЈЕ ПИЋЕ: Тому је УБИЛА навика о којој се мало зна! Рокер свирао са Здравковићем, па открио детаље