ОБАЛА САВЕ БЕЗ СМЕЋА: Велики број грађана дошао да помогне и уреди животну средину

А. В. В.

28. 05. 2022. у 07:12

НЕКОЛИКО тона различитог отпада уклоњено је јуче са приобаља реке Саве! У великој акцији чишћења, коју су јуче током дана заједно организовали ЈВП "Србијаводе" и Општина Савски венац, уз подршку Министарства заштите животне средине и ФК Црвена звезда, смеће које је ружило обалу Чукаричког рукавца, потез испод моста на Ади све до сплава Речне полиције освануо је без смећа.

ОБАЛА САВЕ БЕЗ СМЕЋА: Велики број грађана дошао да помогне и уреди животну средину

Фото: Савски венац


Велики број грађана јуче је дошао да се придружи градским и државним челницима како би улепшали обалу реке Саве. Подршку акцији пружили су ЈКП "Зеленило Београд", ЈКП "Београдски водовод и канализација", као и водопривредна предузећа "Београдводе" и "Галовица". Сав отпад који су заједно прикупили по завршетку акције био је уредно разврстан, одложен и рециклиран.


- Организовали смо ову акцију чишћења реке као један од показатеља да водимо рачуна о нашим рекама, али и као пример одличне сарадње између града и државних институција, коју би желели да проширимо на територији целе Србије. Веома ми је драго што су се грађани одазвали у оволиком броју и што акције ове врсте препознају као апел на подизање еколошке свести о важности заштите река и вода уопште - истакао је директор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић.

Фото: Савски венац

 


Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић рекао је да му је част да као представник министарства подржи ову акцију.


- У сусрет Међународном дану реке Саве, који се обележава 1. јуна, дужни смо да спроведемо овакву акцију и тиме укажемо на негативне последице неадекватног одлагања отпада, јер правилно управљање отпадом јесте и мора бити основ заштите животне средине - нагласио је Дујановић. 

БРИГА О ОЧУВАЊУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ


ПРЕДСЕДНИК Савског венца Милош Видовић, јуче је навео да се општина бројним активностима труди да буде пример како једна централна градска општина брине о очувању природе и здраве животне средине. Он је подсетио да је ова акција симболичног назива "Да нам река Сава буде здрава" наставак онога што је заједнички започето 2019. године, када је очишћен део приобаља и шеталишта на понос свих грађана који поред реке проводе време.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРИВАТНИ ПАРКИНЗИ ЗА МАЊЕ ГУЖВЕ: Градоначелник Александар Шапић-биће додатних места за остављање аутомобила у центру престонице