НОВИ КИНЕСКИ ШОПИНГ-МОЛ У БЛОКУ 72: Представљен изглед будућег тржног центра

А. В. В.

28. 05. 2022. у 08:45

У НОВОМ кинеском тржном центру, који ће бити изграђен у Новом Београду, своје радње имаће и познати кинески брендови!

НОВИ КИНЕСКИ  ШОПИНГ-МОЛ У БЛОКУ 72: Представљен изглед будућег тржног центра

Фото: Беоинфо

 Тако ће поред првих најава да ће у овом објекту бити смештени локали продаваца из изгорелог тржног центра у Блоку 70, сазнајемо да ће у њему, пре свега, бити места за позната имена из Азије која ће овде моћи да продају своје производе.


Будући објекат биће смештен у Блоку 72, иза насеља Др Иван Рибар, у продужетку Улице Јурија Гагарина, на земљишту које је од Града пре неколико дана купила кинеска компанија Eurasia trade center за седам милиона евра.


Изглед будућег кинеског тржног центра заједно су јуче у Старом двору представили заменик градоначелника Београда Горан Весић, министар саветник у Амбасади НР Кине Тјин Јишу и директор компаније Eurasia trade center Зоу Јун Јонг.


- Мислим да је било крајње време да буде направљен један модеран објекат јер су Кинези веома дуго присутни у Београду на различите начине, од великих компанија које раде велике послове попут изградње метроа, гаража, путева, па све до људи који имају "мале бизнисе", од којих могу добро да живе и који с грађанима Србије добро послују - рекао је Весић.

- Суштински, овај тржни центар је намењен "малим бизнисима", јер велике компаније имају своја представништва. Ово ће бити модеран објекат, изграђен по најсавременијим стандардима, који ће омогућити људима да представе своје пословање и производе. Мислим да је ово велики квалитативни искорак када су у питању "мали бизниси" наших пријатеља из Кине и срећан сам што су пронашли интерес да купе земљиште и овде уложе новац.

Он је истакао да је на Граду било да обезбеди и прода земљиште, као и да у блиској будућности изда грађевинску дозволу и наплати доприносе за грађевинско земљиште.
- Захвалан сам нашим кинеским пријатељима на труду, као и на томе што су данас у прилици да представе овај пројекат који ће, надам се, веома брзо почети да се гради. Београд ће тако добити још један тржни центар, чиме ћемо додатно подићи квалитет трговине и понуде кинеских произвођача. Имајући у виду то да данас није време у којем се лако доноси одлука о инвестирању, захвалан сам им што верују у Београд. Уложити седам милиона евра у земљиште није мала ствар. То значи да постоји вера у нашу земљу, као и добру прилику за пословање. Ово је такође и позив кинеским компанијама да наставе с инвестирањем у наш град и нашу земљу - додао је Весић.
Министар саветник у Амбасади Кине Тјин Јишу је захвалио Граду Београду и заменику градоначелника на великој подршци коју пружају Кинезима који живе, раде или бораве у Београду:
- Нови тржни центар имаће важну улогу за београдску привреду, али и за овдашње кинеске бизнисмене који ће моћи да послују у унапређеном окружењу. На тај начин решићемо велике проблеме који су настали после великог пожара, који је прошле године избио у кинеском тржном центру у Блоку 70. 

ЗА 821,2 МИЛИОНА ДИНАРА


ДВЕ грађевинске парцеле на локацији будућег кинеског тржног центра у Блоку 72, које су биле у власништву Града, продате су за 821,2 милиона динара на недавном јавном надметању у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да се на лицитацију јавила кинеска компанија, која је купила ово земљиште од 27.501 квадратног метра, те да у градску касу иде више од седам милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)