КИНЕЗИ ГРАДЕ ТРЖНИ ЦЕНТАР: Продата парцела за комплекс у продужетку новобеоградске Улице Јурија Гагарина

С. В.

25. 05. 2022. у 06:47

У ПРОДУЖЕТКУ новобеоградске улице Јурија Гагарина, иза насеља Др Иван Рибар, градиће се нови кинески тржни центар. Две грађевинске парцеле на овој локацији, у Блоку 72, које су биле у власништву Града, продате су за 821,2 милиона динара на јавном надметању у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

КИНЕЗИ ГРАДЕ ТРЖНИ ЦЕНТАР: Продата парцела за комплекс у продужетку новобеоградске Улице Јурија Гагарина

Ускоро презентација пројекта / Гото Гугл

Како је рекао заменик градоначелника Београда Горан Весић, на лицитацију се јавила кинеска компанија, која је купила ово земљиште од 27.501 квадратни метар.

- У градски буџет биће уплаћено више од седам милиона евра. Та компанија најављује изградњу модерног кинеског тржног центра, у који ће се уселити закупци из Блока 70, где је летос био велики пожар, али и други кинески продавци - истиче Весић. - На парцелама које су купили, предвиђени су комерцијални садржаји ниске спратности. Кинески центар у Блоку 70 био је неуслован, а нови ће бити модеран објекат, урађен по свим стандардима.

Весић најављује да ће кинески инвеститор, заједно са представницима Амбасаде Кине, у петак презентовати пројекат у Старом двору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)