ОПШТИНА ВРАЧАР: Комплетан новински чланак заснива се на лажима Андреја Маринковића

Novosti online

23. 05. 2022. у 16:40

ПОВОДОМ “исповести“ Андреја Маринковића, члана СНС-а, о махинацијама у Општини Врачар уочи недавно одржаних избора, дате новинама „Нова“, објављене 23.05.2022. године општина Врачар издала је саопштење које преносимо у целости.

ОПШТИНА ВРАЧАР: Комплетан новински чланак заснива се на лажима Андреја Маринковића

подаци Зграда београдске општине Врачар, Фото Н. Фифић

Комплетан новински чланак заснива се на лажима Андреја Маринковића. У делу „исповести“ која се односи  на његову констатацију да је један од око 3000 грађана који су  уочи избора пријављени на лажне адресе на територији  Општине Врачар налазимо ноторну неистину, јер би то практично значило  да је у делу Jединственог бирачког списка, за територију Градске општине Врачар, порастао број бирача за око 3000, у односу на претходне изборе.

Примера ради на председничким изборима, одржаним 2017. године у део Jединственог бирачког списка за територију ове општине било је уписано 63.976 бирача, а на изборима одржаним у априлу ове године 62.612 односно 1.364 бирача мање. Такође, на локалним изборима за одборнике скупштине Града Београда одржаним 2018. године било уписано 63.716 бирача, а за изборе одржане 03. априла ове године 63.272 бирача, што практично значи да је у бирачки списак било уписано 444 бирача мање.

Наведени подаци о броју уписаних бирача, на ова два нивоа избора, сликовито говоре да ли је било, било каквих злоупотреба у уписивању бирача у бирачки списак. Такође напомињемо да се промене пребивалишта врше у одговарајућој организационој јединици  МУП-а.

Изјава Маринковића да су га „напредњаци пријавили на лажну адресу због избора“ је нетачна, јер је Маринковић на Врачару пријављен од 2020. године.

Што се тиче изјаве Маринковића у делу текста који се односи на његово радно ангажовање у Управи ГО Врачар, напомињемо да је Андреја Маринковић био запослен од 18. марта 2019. године до 07. маја 2022. године, по основу уговора о привременим и повременим пословима. Морамо да напоменемо да је пред  истек  сваког од уговора, а у наведеном периоду било их је више, упућивао претње да ће се запалити и бацити са спрата, ако му се не продужи уговор, као и да ће се обратити опозиционим медијима.

Маринковићево радно ангажовање било је мотивисано чињеницом да је овај, некада истакнути спортиста,  био доведен у незавидну материјалну ситуацију, имајући у виду да је остао без посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕОБИЧНА ПОЗИВНИЦА НА СВАДБУ БАЛАШЕВИЋА: Гости су морали да поштују одређена правила (ФОТО)