ПСИ У СТАНУ ДО СУДСКОГ НАЛОГА: Нема договора са комшиницом која држи животиње у Гарсије Лорке 2в

А. З. К.

20. 05. 2022. у 07:52

НЕМА изгледа да би проблем станара вишеспратнице у Улици Гарсије Лорке 2в на Карабурми могао да буде решен. Управник ове стамбене заједнице Александар Павловић потврдио је причу да већ дуго година комшиница са петог спрата у свом стану држи више паса без обзира што лавеж, гребање и смрад сметају комшијама.

ПСИ У СТАНУ ДО СУДСКОГ НАЛОГА: Нема договора са комшиницом која држи животиње у Гарсије Лорке 2в

Фото Н. Скендерија

Према његовим речима, у неколико наврата се обраћао комуналној милицији, инспекцији, центру за социјални рад, али је увек и од свакога добијао одговор да је надлежност на другој адреси.

- Комшиница не жели да сарађује, никог не пушта у своју кућу. Разумем да су станари у страху, многи се чак плаше да ће пси излетети из њеног стана и неког повредити. Ако јој их надлежни одузму, она ће набавити нове, овде се само вртимо у круг. Па и она сама живи у условима који су страшни. Нема ништа од намештаја, спава на лежаљци, пси врше нужду по паркету. Пола паркета недостаје, јер је ишчупан, вероватно оштећен од урина. Она није насилна, али одбија сарадњу. Без судског налога полиција не може ништа да уради, јер она тренутно није направила никакав прекршај.

Према речима Павловића, уколико би се десило да неки од паса нападне станаре, она би добила новчану казну, коју као социјални случај не би могла да плати.

- Лично могу да наставим да шаљем надлежнима пријаве, али сам се уверио да решења нема - закључује Павловић.

У престоници има много сличних примера. Уколико се у згради "заломи" овакав сусед, шансе да ће неко чути вапај комшија су минималне.

ЧУВАЛИ ГОЛУБОВЕ

"НОВОСТИ" су писале и о станарима солитера број 207 на Булевару Михајла Пупина на Новом Београду, који су годинама имали муке са комшијама који су у стану чували голубове. Они су такође дописе слали на многобројне адресе, али помоћи није било. Док су чекали да надлежни нешто ураде проблеми су се само нагомилали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ПОКОСИО ПЕШАКА, ПА ПОБЕГАО: Бахати возач налетео на младића (27) на тротоару у улици Браће Јерковић, хитна га превезла у Ургентни центар