МУКЕ СА КОМШИНИЦОМ ХОРДАШИЦОМ НА КАРАБУРМИ: Све надлежне службе обавештене, нико ништа не (може да) предузима

А. З. К.

19. 05. 2022. у 11:40

СЕКРЕТАРИЈАТ за послове комуналне милиције од почетка године до 17. маја добио је 12 пријава станара из Улице Гарсије Лорке 2в на Карабурми због нарушавања комуналног реда.

МУКЕ СА КОМШИНИЦОМ ХОРДАШИЦОМ НА КАРАБУРМИ: Све надлежне службе обавештене, нико ништа не (може да) предузима

Фото: Н. Скендерија

Овај податак потврђује причу станара да већ дуже време не знају како да се изборе са комшиницом са петог спрата која крши комунални ред држећи у свом стану неколико паса. "Новостима" је стигло и објашњење Центра за социјални рад да жена са њима не жели да сарађује.

Како су за "Новости" рекли у Секретаријату за послове комуналне милиције, њихова служба покренула је осам предмета у вези с овим случајем, а шест су проследили општини.

- Нисмо овлашћени да доносимо решења за отклањање наведеног проблема - рекли су у Секретаријату. - Комунална инспекција општине требало би да утврди све релевантне околности и чињенице, односно да ли власник кућне љубимце држи на начин којим се не угрожава њихова добробит, да ли им је обезбеђен адекватан смештај, неопходна нега, правилна исхрана, одговарајући хигијенско-санитарни услови простора у којима бораве као и здравствена заштита.

СТАНАРИ МОГУ ДА СЕ ЖАЛЕ

КАКО су нам рекли у Секретаријату за послове комуналне милиције, уколико инспекција градске општине не поступи по пријави, станари могу да се жале на њихов рад.

- У оваквој ситуацији станари би могли да се обрате Секретаријату за инспекцијске послове, тачније Сектору за комунални инспекцијски надзор Одељењу надзора комуналних инспекција градских општина - рекли су у Секретаријату.

Станари ове зграде и сами су упућивали жалбе општини Палилула, али инспектори током изласка на терен "нису уочили неправилности из пријаве, које су у њиховој надлежности".

- Сви надлежни дођу на пет минута, комшиница која држи псе им не отвори врата и они оду - објашњава ситуацију један од станара. - Наравно да за кратко време, колико буду у згради, не могу да уоче проблем. Заиста се све више плашимо да ће неки од паса излетети и повредити некога. Ако се то деси, шта онда да радимо и коме да се обратимо. Само се вртимо у круг.

У Градском центру за социјални рад потврдили су "Новостима" да су покушали да интервенишу.

ЗАКОН

ГРАДСКОМ Одлуком о држању домаћих животиња и кућних љубимаца није прецизиран број кућних љубимаца у домаћинству. Ипак, прописана је забрана остављања животиња без надзора на балкону, тераси и лођи у склопу стана.

- У више наврата смо одлазили на врата жене која ремети комунални ред, али наши радници никог нису затекли на овој адреси. Упутили смо молбе и надлежним здравственим институцијама како би се утврдио њен здравствени статус, а потом се предузеле адекватне мере. Јавили смо се и ЈКП "Ветерина Београд" јер су и станари забринути због животиња у њеном стану - рекли су у Центру за социјални рад.

Станари зграде у Улици Гарсије Лорке 2в већ дуже време имају муке са комшиницом која у стану држи неколико паса. Осим што лају и гребу, посебно ноћу када све утихне, из стана се шири и несносан смрад. Она своје љубимце не изводи, па нужду врше у стану.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)