СЕЋАТЕ СЕ ДУЛЕТА КОЈИ ЈЕ ЧИСТИО СНЕГ У ПОЦЕПАНИМ ПАТИКАМА? Помоћ је стигла а мајка је завршила курс за маникир

Новости онлајн

09. 04. 2022. у 14:49

СЕЋАТЕ се малог Дулета са Вождовца који је чистио снег у поцепаним патикама? Још се у фебруару писало о дечаку и његовој породици, мајци која је након смрти супруга остала сама са њим и двојицом браће.

СЕЋАТЕ СЕ ДУЛЕТА КОЈИ ЈЕ ЧИСТИО СНЕГ У ПОЦЕПАНИМ ПАТИКАМА? Помоћ је стигла а мајка је завршила курс за маникир

Фото: Општина Вождовац

Два месеца касније срећа им се коначно осмехнула. Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић понудила је конкретну помоћ, односно уписала маму Мају на курс за маникир. Маја је курс успешно завршила, а Милан Мратинковић купио јој је и уручио комплетну опрему за рад у складу основне обуке за маникир.

- Мама Маја је спремна да почне! Позивам све Вождовчанке, али и салоне, да позову самохрану мајку да јој помогну да зарађује, како не би малолетна деца више радила. Контакт Маја +381612251341. Да ли је урадила савршено или не, мање је важно. Важно је да сада има могућност да она преузме издржавање породице. Маленом Дулету желимо да ужива у свом детињству на које има право - поручила је председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић.

Прича о скромном и вредном Дулету потресла је и Београд и целу Србију. Наши људи су по ко зна који пут показали да су великог срца и широке руке када треба помоћи слабијима и сиромашнима. Откако смо објавили причу, људи не престају да им се јављају.

Мама Маја, која иначе ради као хигијеничарка, одувек је маштала да среди нокте како то иначе данас жене раде, па је од председнице на поклон добила курс за маникир, да и сама научи тај посао.

- Некако је све кренуло низбрдо пре две године, после смрти мог супруга. Пет година је боловао због слабог срца и дијабетеса. Једне ноћи више му није било спаса. Имао је два инфаркта. Од овог другог је једва остао жив. Онда је наишао и трећи. Био је благ, али срце није било довољно јако да издржи - испричала нам је Маја када смо их посетили.

Од тада ради по цео дан, шта стигне, да јој деца никад не буду гладна.

- То никад не бих допустила - одлучно поручује.

Па ако желите да јој помогнете, а успут и средите нокте, само је позовите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТАЈАНСТВЕНА ЕСКАДРИЛА X-500 У РАТУ ИСЦРПЉИВАЊА: Како је совјетски МИГ-25 владао небом изнад Израела