ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ГАШЕЊУ КОТЛАРНИЦЕ У СЦ “ВОЖДОВАЦ”: Пројекти важни су за унапређење квалитета ваздуха у престоници

Новости онлајн

22. 03. 2022. у 16:09

У ПАЛАТИ „Србија” данас су потписани споразуми о суфинансирању реализације шест пројеката замене, реконструкције и санације котларница за грејање и пројеката смањења загађења ваздуха из индивидуалних извора.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ГАШЕЊУ КОТЛАРНИЦЕ У СЦ “ВОЖДОВАЦ”: Пројекти важни су за унапређење квалитета ваздуха у престоници

фото: Општина Вождовац

Међу пројектима је и пројекат везан за гашење котларнице у СЦ “Вождовац”, а споразум су потписали министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и заменик градоначелника Београда Горан Весић, у присуству председнице Општине Вождовац Иване Томић Илић.

Сви пројекти важни су за унапређење квалитета ваздуха у престоници, а како је најавила министарка Вујовић, замена котлова почеће одмах по завршетку грејне сезоне.

Председница општине Вождовац Ивана Томић Илић је у име грађана Вождовца и Спортског центра „Вождовац” захвалила држави на подршци, посебно Ирени Вујовић и Горану Весићу јер су, како је рекла, разумели колико је важно да се угаси котларница и да се више овај објекат не греје на мазут.

- У близини Центра налази се Бајфордова шума, а досадашњи начин грејања је изузетно штетан по животну средину. Много мазута се до сада трошило да би се угрејали и базени и цео спортски центар, а сада ћемо моћи да пређемо на коришћење еколошки прихватљивијих енергената. Заједничким снагама можемо све - рекла је председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић.

БОНУС ВИДЕО:

ПРОПАО КАМИОН НА ВОЖДОВЦУ: Пукла цев, отворио се асфалт

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен