КРОЗ БАРЕ И БЛАТО ДО ГРАДА: Муке житеља Овчанског пута, тротоари су неуређени и поплављени

С. Видачковић

16. 03. 2022. у 06:47

ДОК дођу до Зрењанинског пута како би ушли у неки од аутобуса који води до центра Београда, житељи улица Михаила Петровића, Попове баре и околних сокака тешко да ће остати чисти.

КРОЗ БАРЕ И БЛАТО ДО ГРАДА: Муке житеља Овчанског пута, тротоари су неуређени и поплављени

Житељи до кућа морају кроз воду, Фото Приватна архива

Тротоара нема, а аутобуска стајалишта за линије 105 и 105Л углавном су у води и блату, ретко кад сува. Ово је само једна од локација на левој обали Дунава, где је највећи проблем непостојећа кишна канализација, али и немар надлежних.

Сам почетак Овчанског пута, из правца Борче у очајном је стању. После стоваришта и супермаркета налази се станица, наизглед модерна, наткривена и очувана. Међутим, около су блато, вода и смеће. Са друге стране уопште нема стазе за пешаке, само рупе. Ниже, ка Овчи, прокопан је канал са десне стране, који се не одржава, због чега свака киша овде направи поплаву, толику да се точкови на аутомобилима једва виде.

Фото Приватна архива

- Ко мора пешке да иде до "зрењанинца" на станицу, тај је у гадном проблему - причају мештани овог дела Борче.

- Или ће да га испрска неки аутомобил, или ће му ципеле бити блатњаве или обоје, катастрофа! На другу страну не може да се пређе, јер нема тротоара, ужасно је. Нико не долази ни да очисти те канале, улица је сува једино када су велике врућине.

Фото Приватна архива

На раскрсници Овчанског пута и Улице Михаила Петровића иста слика. Асфалт пропао и не види се од воде кад год су обилније падавине. Тад је пешице одавде могуће изаћи једино у гуменим чизмама.

- Комшије су направиле стазицу уз једну ограду, мало издигнуту како не би газили по води. Међутим, одвода нема, и ако киша пада данима потопи се и тај тротоар.

Наши саговорници кажу да су се обраћали надлежнима, те да би волели да добију привремено решење док овде не буде изграђена канализација.

Фото Приватна архива

БИЋЕ УЛОЖЕНО 55 МИЛИОНА ЕВРА

КРАЈЕМ фебруара, почели су радови на изградњи канализације на левој обали Дунава. Како су најавили надлежни, пројекат ће бити реализован у наредне три године и биће постављено више од 80 километара цеви. Вредност инвестиције је 55 милиона евра, од чега 20 милиона обезбеђује Град, а остатак Европска инвестициона банка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Још једно признање – Компанији Meridianbet престижна CSR награда WANNABE Магазина