УЧЕНИЦИ ОБИШЛИ САВСКИ ТРГ: Споменик Стефану Немањи постао нови симбол града

Ј.Д.

27. 01. 2022. у 15:52

Данас је тачно годину дана откако је откривен споменик Стефану Немањи и за то време споменик је постао један од симбола Београда, место где долазе страни туристи, Београђанке и Београђани, као и наши гости из Србије, рекао је заменик градоначелника Горан Весић, који је данас са децом ОШ "Стефан Немања" обишао Савски трг.

УЧЕНИЦИ ОБИШЛИ САВСКИ ТРГ: Споменик Стефану Немањи постао нови симбол града

Беоинфо

Обиласку су присуствовали и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић.

- За годину дана се показало колико је било важно подићи споменик Стефану Немањи и колико је било лепо уредити овај трг. То је доказ да када се раде овакве ствари, раде се за историју. Сви ми који смо учествовали у томе, од председника Вучића, који је то предложио, до Николе Селаковића, Марка Стојчића, Андрее Радуловић и мене, који смо радили на реализацији, поносни смо јер смо урадили ствар која остаје за историју - казао је Весић.

Он је казао да је данас видео-линком разговарао са вајаром, професором Александром Рукавишњиковим, који је тим поводом послао и посебну поруку Београђанима.

- Он је веома срећан што је његов споменик тако добро прихваћен, а ја сам сигуран да ово неће бити једино дело које ће он радити у Београду и да ће бити и других дела на која ћемо бити поносни - истакао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОТВОРЕНА ЛЕТЊА СЕЗОНА БАЗЕНА НА БАЊИЦИ: Председница ГО Вождовац посебно се захвалила председнику Вучићу (ВИДЕО)