ГРАЂАНЕ НА ШАЛТЕРУ САД ЧЕКА САМО КУТИЈА: Због ситуације, поједине општине не примају странке

М. СТАНОЈКОВИЋ

27. 01. 2022. у 11:49

ЗБОГ неповољне епидемиолошке ситуације, великог броја заражених међу запосленима, али и ризика од контаката, поједине престоничке општине поново су затвориле врата суграђанима.

ГРАЂАНЕ НА ШАЛТЕРУ  САД ЧЕКА САМО КУТИЈА: Због ситуације, поједине општине не примају странке

Фото М. Анђела

Тако ће на пример, Палилуци и Звездарци своје захтеве убудуће слати електронским путем или убацивати у сандуче на пријемницама општина, а решавани предмети биће им послати на кућну адресу.

Како наводе у Општини Палилула, због великог броја оболелих међу запосленима у управи, рад са странкама пребачен је на писмени контакт.

- На писарници ће бити обезбеђене кутије за пријем захтева странака - наводе у ГО Палилула.

- На кутијама ће бити истакнути бројеви телефона путем којих ће бити омогућена комуникација странака са запосленима и мејлови посредством којих ће моћи да се обраћају радницима управе.

Фото П. Милошевић

И Општина Звездара по истом принципу функционише од 20. јануара како би се уласци у зграду свели на минимум:

- Осим кутија, за захтеве немењене службама управе, постављене су и две у које грађани могу да убаце поднеске пореској управи и матичару. Решења ће се достављати искучиво поштом, на адресу коју је странка навела у свом захтеву, без личног преузимања докумената од надлежних службеника у згради Општине.

Општина Стари град једна је од оних које су остале отворене за суграђане, а председник Општине, такође, прима суграђане на разговор као и раније. Једино је на овој општини измењен рад матичне службе и пореске управе, које су у надлежности градске управе, али користе просторије Општине. Код њих се поднесци примају у кутијама. Одељење за буџет и финансије отворено је уторком и четвртком од 12 до 15 часова, а за решавање имовинскоправних и стамбених послова суграђани могу да се обрате понедељком, уторком и четвртком од 12.00 до 15.00. Сектор за грађевинске послове врата отвара уторком и четвртком од 12.00 до 15.00. Председник Општине прима петком.

- Тренутно имамо само неколико оболелих међу запосленима који нису из истих организационих јединица, тако да се предмети обрађују редовно - кажу за "Новости" у Општини Стари град. - Најкомпликованија су, као и редовно, озакоњења и за њих треба највише времена.

Шалтер-сала на Чукарици, Фото Новости

И Општина Земун прима суграђане у уобичајеним терминима, уз поштовање епидемиолошких мера, док је Чукарица отворила кутије за поднеске, а странке се примају у старим терминима. Пријем поднесака у ГО Земун обавља се од 7.30 до 15.30, а у истом периоду раде и шалтери.

САВСКИ ВЕНАЦ ПО ПРОЦЕДУРИ

И ОПШТИНА Савски венац наставила је и ових дана да ради по уобичајеној процедури. Тако да суграђани са ове општине могу да се информишу или упуте своје захтеве на шалтерима општине:

- Услед тренутне епидемиолошке ситуације реорганизовали смо послове у циљу да грађани не осете одсутност службеника ни у једном одељењу и да што већи број предмета буде решен у складу са законом прописаним роковима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити