ОЧИШЋЕНО 970 ТОНА СМЕЋА ЗА 15 ДАНА: Уклоњене дивље депоније у Гроцкој

Ј.Д.

26. 01. 2022. у 15:34

ДИВЉЕ депоније и смеће нагомилано поред пута проблем су са којим се Грочани суочавају свакодневно. Да се депоније свакодневно чисте, потврђују и запослени у предузећу "Еко Гроцка", које је задужено за одржавање комуналног реда на територији ове локалне самоуправе. Они су у првих 15 дана ове године, избацили су око 970 тона смећа.

ОЧИШЋЕНО 970 ТОНА СМЕЋА ЗА 15 ДАНА: Уклоњене дивље депоније у Гроцкој

Privatna arhiva

Најкритичније је било у Врчину у Авалској улици, затим у Винчи у Сватосавској, потом дуж пут поред плантажа у Болечу, као и у Бегаљици и Заклопачи.

- Наше екипе су даноноћно на терену, и свакодневно се чисте локације у свим насељима - истичу надлежни из "Еко Гроцка". - Систем је такав да свако домаћинство поседује канте које наши радници празне два пута недељно. Међутим, на терену се сусрећемо са брдима отпада, јер грађани не бирају места за одлагање смећа, због чега се стварају дивље депоније.

У сарадњи са надлежнима из Општине Гроцка, екипе овог предузећа и даље по позиву грађана излазе на терен и одвозе кабасто смеће. Ипак, они апелују на све Грочане да смеће одлажу у амбалажу предвиђену за отпад, као и да не окрећу контејнере и не бацају ван ограниченог простора. Напомињу и да уништени намештај и старе ствари могу само да крејм сваког месеца испред својих дворишта, како би их екипе однеле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ У ШКОЛИ СТАРОЈ ДВА ВЕКА: Објекат из 1840. године у Шаркову, добио специјалну намену