ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИ, ИНВЕСТИТОР НАСТАВИ: Не поштује се решење Тужилаштва, ради се и даље на објекту у Земуну

Ш. М.

24. 01. 2022. у 09:40

У ГОРЊОГРАДСКОЈ улици 7А у Земуну после обуставе радова на нелегалном градилишту, која је трајала више од годину дана, поново су протекле недеље примећени радници.

ИНСПЕКЦИЈА ЗАТВОРИ, ИНВЕСТИТОР НАСТАВИ: Не поштује се решење Тужилаштва, ради се и даље на објекту у Земуну

Зграда у Горњоградској 7А, Фото П. Милошевић

Како смо се уверили, око објекта је раскопан тротоар, а струја је нелегално прикључена.

Досада су на објекту урађени груби радови, никла су два спрата. Градилиште је по ко зна који пут затворено.

- Инспекција је већ пет или шест пута излазила на терен и затварала ово градилиште, а онда би радови следећег дана били настављени - каже, за "Новости", станар Горњоградске улице.

- Када год сам пролазио, неимари су неометано изводили радове на објекту. Ипак, последњих годину и по дана радова није било, да би опет нешто почели. Градња овог објекта почела је отприлике у марту 2019. године, и, како сада делује, неће се прекидати.

Табле са информацијама о инвеститору, спратности објекта, као и о завршетку радова ни данас нема, а никада је није ни било.

Пре изградње спорног објекта, на земљишту на углу Горњоградске и Улице Миће Радаковића у Земуну налазила се позната пекара "Пчела", која је срушена пре почетка радова на овој згради.

- По сличном принципу никло је и неколико зграда у Првомајској улици - истиче наш саговорник.

- Чак су један приватан вртић, мали хотел и кућа заузели део улице и тротоара Миће Радаковића и затворили је за проток аутомобила. Такође, хотел је запосео пролаз за пешаке и од њега направио ресторан.

Из грађевинске инспекције истичу, за "Новости", да је градилиште у Горњоградској улици 7А затворено и да је поступак надзора у току.

- Донето је решење о затварању градилишта стављањем службеног знака "затворено градилиште", као и постављањем посебне траке за обележавање затвореног градилишта - кажу из Секретаријата.

- Даље у току поступка донето је решење о уклањању спорног објекта. Такође, поднета је кривична пријава као и њене допуне. Дописом Трећег основног јавног тужилаштва, обавештени смо да је донета пресуда којом је окривљени инвеститор проглашен кривим за кривично дело Грађење без грађевинске дозволе.

Ипак, објекат још увек није уклоњен, а радници су га ових дана поново "стидљиво" запосели.

ЗЕМЉИШТЕ

ПРЕМА речима становника овог дела престонице, инвеститор је прво желео да сазида објекат на уској парцели која се налази између срушене пекаре "Пчела" и суседног једноспратног објекта. Ипак, наишао је на негодовање житеља Горњоградске улице, па је одлучио да купи други плац и ту започне изградњу нелегалног објекта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима