ЗАТВАРАЈУ СЕ ТРИ ПУНКТА: Од понедељка нема вакцинисања у "Икеи", "Стадиону" и "Рајићевој"

Б.Б.

21. 01. 2022. у 11:56

ОД понедељка ће бити затворени пунктови за вакцинацију у тржним центрима "Икеа", "Стадион" и Рајићева, најавио је Горан Весић, заменик градоначелника.

ЗАТВАРАЈУ СЕ ТРИ ПУНКТА: Од понедељка нема вакцинисања у Икеи, Стадиону и Рајићевој

Фото П. Милошевић

Он је навео да ће наставити да раде пунктови у ТЦ ''Галерија'' и на Београдском сајму.

- Ми смо најбољи регион у Србији када је вакцинација у питању, али чињеница је да се све мање људи вакцинише  - рекао је Весић. -  То нас не чини срећним, али ми се као Град прилагођавамо ситуацији и зато укидамо од понедељка три пункта за вакцинацију. Буде ли било потребе, увек ћемо помоћи држави и поново отворити пунктове. Ове недеље у Београду вакцинисано је око 1.200 људи дневно, а трећу дозу вакцине примило је 520.000 грађана престонице, што је око 38 одсто пунолетне популације. Прву дозу примило је близу 880.000 грађана, док је другом дозом вакцинисано око 860.000 грађана.

Весић је казао да је став Београда да треба да се ради нормално, што значи да деца по завршеном распусту треба да се врате у школске клупе. Уколико се то не догоди, указао је Весић, родитељи деце узраста до 12 година која не буду ишла у школу неће моћи да раде.

- У марту ове године навршава се две године како школе не раде или спроводе онлајн или комбиновану наставу - рекао је Весић. - Јасно је да та настава не може да замени класичну школску наставу, а то значи да ћемо као друштво у деценијама које долазе плаћати цену слабијег квалитета образовања.

Навео је да Израел укида ковид пропуснице и прелази са рестриктивног на адаптивни модел, а да Велика Британија разматра исту одлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГАСНА СТАНИЦА КРАЈЕМ ГОДИНЕ: Изградња простора за напајање зглобних аутобуса на природни гас