ГОМИЛАО СМЕЋЕ, ПА ЗАПАЛИО СВОЈ СТАН: Проблем у Ивана Рибара 57 са комшијом схваћен тек после пожара

А. ВОЈИНОВИЋ

20. 01. 2022. у 07:52

ПРОБЛЕМ станара новобеоградског солитера у Улици др Ивана Рибара 57 буквално се разгорео када је у стану њиховог комшије М. И. (77), који годинама таложи смеће иза својих врата на 11. спрату, избио пожар!

ГОМИЛАО СМЕЋЕ, ПА ЗАПАЛИО СВОЈ СТАН: Проблем у Ивана Рибара 57 са комшијом схваћен тек после пожара

Фото. М. Анђела

У овом инциденту који се догодио 5. јануара на срећу није било повређених, али је његов дом изгорео у потпуности. Иако су станари ове вишеспратнице на челу са управником безброј пута алармирали различите институције због комшије који гомила ђубре у стану и овога пута изостала је било каква интервенција надлежних, док се није догодила несрећа.

Репортери "Новости" су у солитеру у Новом Београду на 11. спрату затекли црне зидове око свих станова, а у ваздуху се и после две недеље осећао мирис гарежи. Испред запаљеног стана биле су смештене две плинске боце, црне од недавног пожара, док су врата била уклоњена. Суседи са којима смо разговоарали испричали су нам да са комшијом "ратују" више од две деценије и да је гомила коју је таложио у свом стану бивала све већа, а смрад несносан.

- Тог дана најпре смо осетили да нешто гори, а када смо изашли имали смо шта и да видимо. Из стана је куљао дим, а М. И. је био испред и викао: "Средио сам вас, запамтићете ви мене" и кренуо да бежи - у даху нам причају суседи са 11. спрата. - Срећом, ватрогасци су брзо стигли и угасили ватру, а ми због инцидента нисмо имали струју неколико дана. Ми се са њим дуго боримо, он је 23 године довлачио то ђубре у свој стан. Смрад смо осећали непрестано.

Како нам је рекао управник зграде Златан Зељић, бројни апели и жалбе које је заједно са осталим станарима упућивао надлежним институцијама нису помогли, сви су били неми на њихов проблем.

- Обраћали смо се Општини Нови Београд, Центру за социјални рад, комуналној инспкецији, али без успеха - наводи Зељић за наш лист. - Сви су само пребацивали одговорност са једних на друге. Ми са њим заиста нисмо имали другх проблема, био је увек коректан, али да престане са сакупљањем смећа није хтео. Евентуално, када му кажемо, избаци две кесе и то је то.

Према Зељићевим речима, радници из Центра за социјални рад дошли су тек после пожара да испитају ситуацију, док је полиција такође интервенисала и пре неколико дана коначно одвела М. И. Станари се надају да ће њихов комшија коначно бити под будним оком лекара, јер сматрају да је одавно требало да буде.

САТИМА ГА ИЗВЛАЧИЛИ ВАТРОГАСЦИ

СРЕДИНОМ новембра, станар зграде у Булевару Арсенија Чарнојевића 171 Зоран И. (67) преминуо је дан након што су га из стана затрпаног смећем сатима извлачили ватрогасци. Он је годинама у свом стану на 14. спрату сакупљао ђубре које је доносио са оближње бувље пијаце код Старог Меркатора. И у овом случају, иако су се станари и управник обраћали надлежнима, није било реакције док се није догодило најгоре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима