НЕМА ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ: Због тешке епидемиолошке ситуације организатори одустали од свечаности

Танјуг

18. 01. 2022. у 10:49

ЗБОГ тешке епидемиолошке ситуације у Србији, организатори Пливања за Часни крст, које је требало да се одржи данас, на Крстовдан, одустали су од реализације те манифестације, саопштено је из Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке.

НЕМА ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ: Због тешке епидемиолошке ситуације организатори одустали од свечаности

Д. Ристић

По одлуци патријарха српског Порфирија, Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке због тешке епидемиолошке ситуације отказао је учешће у организацији манифестације Пливање за Часни Крст, која је требало да се одржи 18. јануара, на Крстовдан, на базену СЦ Ташмајдан, а на којој је требало да учествују ђаци београдских основних школа, наводи се у саопштењу.

Спортски савез Београда и Градски секретаријат за спорт и омладину, који су намеравали да буду суорганизатори ове манифестације, такође су одустали од њене реализације.

Из Архиепископије београдско-карловачке, међутим, напомињу да су до њих дошле информације да извесне невладине организације, које немају структурну везу са Српском православном црквом, намеравају да, упркос тешкој епидемиолошкој ситуацији, ипак организују ову манифестацију.

- Наглашавамо да за то немају благослов Цркве, а да родитељи децу шаљу на сопствену одговорност - истиче се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: 

ТАКО СЕ ТО РАДИ НА МИНУС 20: Владимир Путин на богојављенском купању

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ У ШКОЛИ СТАРОЈ ДВА ВЕКА: Објекат из 1840. године у Жаркову добио специјалну намену