НАГРАДА ЗА НОВАКА: Најбољи тенисер света биће предложен за највеће градско признање

Novosti online

17. 01. 2022. у 10:45

СА великим поносом данас ћу као грађанин предложити Новака Ђоковића за највеће градско признање – Награду града Београда у области спорта - изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

НАГРАДА ЗА НОВАКА: Најбољи тенисер света биће предложен за највеће градско признање

FOTO: AP/Tanjug

Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да је Новак ту награду заслужио одавно и објаснио да је то највећа награда коју један Београђанин може да добије од свог града и која се додељује сваког априла. Такође је додао да је сигуран да ће комисија која о томе одлучује вредновати то и прихватити предлог.

Весић је оценио да је Новак највећи спортиста Србије свих времена и тренутно највећи спортиста планете.

Говорећи о доласку Ђоковића у Београд, Весић је рекао да га сви очекују, те да се као пријатељ нада да ће тенисер изаћи јачи из ове ситуације.

– Већ је победник, а ова одлука аустралијских власти је политичка – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је оценио да је одлука о протеривању Новака заснована на мржњи према тенисеру, те додао да се не би тако понашали да је Ђоковић из неке веће земље.

–То је бедан покушај да се спречи да 10. пут освоји Аустралијан опен. Освојиће он друге гренд слемове, а ово ће остати срамота Аустралије – рекао је Весић и додао да је реч о фашистичком понашању Владе Аустралије.

Он је нагласио да се према кошаркашицама Аустралије, које ће 12. фебруара играти у Београду, и атлетичарима те земље, који ће у марту доћи у Србију на Светско дворанско првенство, нико неће на сличан начин понашати.

– Сваки грађанин света је добродошао. Србија је земља гостопримства – закључио је Весић.

БОНУС ВИДЕО:

КАРЛЕУША И ВЕСИЋ ИЗНЕНАДИЛИ БЕОГРАЂАНЕ: Прошетали се Скадарлијом, па ушли у стари аутобус

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима