МРАЗ И СНЕГ ДОНЕЛИ ЗАГАЂЕЊЕ: Током претходна 24 часа повећано присуство штетних материја у ваздуху

Ј. Д.

14. 01. 2022. у 07:22

МРАЗ, повећана влажност ваздуха и одуство ветра, као најнеповољније временске прилике, допринели су повећаном присуству загађења у ваздуху.

МРАЗ И СНЕГ ДОНЕЛИ ЗАГАЂЕЊЕ: Током претходна 24 часа повећано присуство штетних материја у ваздуху

Да се тешко дисало потврдили су из Агенције за заштиту животне средине, Фото Д. Миловановић

Да се тешко јуче дисало, потврђује и сајт државне Агенције за заштиту животне средине (СЕПА), по којем су у "црвеној зони" , са највећим нивоом аерозагађења, била готово сва мерна места у Београду. Према овим доступним подацима, у претходна 24 часа, најгоре је било у Земуну и Винчи.

Мерења изнад дозвољеног индекса бележиле су и станице у Лазаревцу, Обреновцу као и мерна места на Савском венцу и Звездари. Мерења су показала да се током јучерашњег дана најбољи квалитет ваздуха бележио у Омладинских бригада и Булевару деспота Стефана. Ове две станице су током целог дана биле у "наранџастој зони" која означава прихватљив квалитет ваздуха.

Стручњаци из Градског завода за јавно здравље који свакодневно, у континуитету, прате квалитет ваздуха, истичу да временски услови знатно утичу на квалитет ваздуха.

- Због ниских температура индивидуална ложишта и котларнице раде 24 часа, што свакако додатно утиче на загађење - објашњавају из ГЗзЈЗ.

- Повећана влажност ваздуха и одсуство ветра једни су од кључних фактора који додатно утичу на повећано присуство загађујућих честица.

Снажнији удари ветра поправили би ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)