ВИШЕ МЕСТА ЗА САХРАНЕ У БАРАЈЕВУ: На јавном увиду нацрт плана за проширење гробља на периферији

А. В. В.

02. 12. 2021. у 16:08

НЕДОСТАТАК места за сахрањивање није заобишао ни обод Београда. Зато је у плану да се четири почивалишта на територији општине Барајево у наредном периоду прошире због недостатка места за сахрањивање.

ВИШЕ МЕСТА ЗА САХРАНЕ  У БАРАЈЕВУ: На јавном увиду нацрт плана за проширење гробља на периферији

Фото приватна архива

Ова локална самоуправа на јавни увид ставила је Нацрт плана детаљне регулације гробља у месним заједницама Бељина, Глумчево брдо, Мељак и Вранић. Грађани ће своје примедбе на планирана решења моћи да доставе Општини најкасније до 28. децембра.

Како се наводи у документацији, изради Плана детаљне регулације гробља у МЗ Бељина, Глумчево брдо, Мељак и Вранић приступило се на основу Одлуке о изради ПДР гробља за ове заједнице, која је донета на иницијативу ГО Барајево, којом се предлаже проширење постојећих коначишта због попуњености постојећих капацитета.

- Циљ израде Плана је потреба да се плански уреди простор постојећег гробља и његовог проширења, како би се избегло стихијско и планом нерегулисано сахрањивање на предметној локацији - прецизира се у Плану.

Колико ће тачно гробних места бити на новим деловима коначишта у Барајеву, није познато, док ће, према речима надлежних, њихов број бити дефинисан приликом спровођења плана и у сарадњи са јавним предузећем.

Из Градске општине Барајево наводе да ће се јавни увид у Нацрт плана детаљне регулације у Месним заједницима Бељина, Глумчево брдо, Мељак и Вранић одржати сваког радног дана од 7.30 до 15.30 у згради Општине, али и на њиховој званичној интернет-страници у рубрици Огласи до 28. децембра.

Јавна презентација планског документа биће уприличена 15. децембра од 11.00 у великој сали Центра за културу Барајево, док ће јавна седница комисије за планове бити 26. јануара 2022. године у истој згради. Грађани који желе да учествују на јавној седници своје примедбе морају у писаном облику да доставе Одељењу за урбанизам, грађевинске и комуналне послове ГО Барајево до 28. децембра.

НОВА КОНАЧИШТА

ОДБОРНИЦИ Скупштине града на седници пред крај прошле године донели су одлуку да се формирају четири нова гробља која ће прећи у надлежност ЈКП "Погребне услуге". На тај начин створиће се простор за нове гробнице на општинама Нови Београд, Палилула, Гроцка и Земун. Реч је о "Бежанији 2", "Лешће 2", гробљу у Калуђерици и гробљу у Батајници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)