РАЗДОР ЗБОГ КРЕЧЕЊА: Станари вишеспратнице у Богдана Жерајића 36 у сукобу са управником

Г. НОВАКОВИЋ

01. 12. 2021. у 05:55

КРЕЧЕЊЕ зграде у Улици Богдана Жерајића 36 на Миљаковцу, унело је раздор између станара и управника ове стамбене заједнице.

РАЗДОР ЗБОГ КРЕЧЕЊА: Станари вишеспратнице у Богдана Жерајића 36 у сукобу са управником

Вишеспратница на Миљаковцу, Фото Приватна архива

Иако ће Општина Раковица, у оквиру пројекта "Раковица мисли на зграде" субвенционисати посао, комшилук сматра да је његова вредност прецењена и да има хитнијих ствари за решавање. С друге стране, управник се пита - где има да се цела зграда улепша за само 32.000 динара.

Како су нам се пожалили станари, уговор који је професионални управник Мирољуб Сретеновић потписао са локалном самоуправом, нико није видео. Процена је да ће радови коштати 352.800 динара, што, сматра један од станара, није примерено.

- За обично хигијенско кречење улаза дати толико новца је сумануто - сматра Жељко К. -

Зашто управник није тражио субвенцију за лифт који се поквари бар два или три пута недељно, а потписао је за овако скупо кречење.

Обавештење о склопљеном уговору, истини за вољу, окачено је на улазу у поменуту зграду.

Ова стамбена заједница конкурисала је за доделу бесповратних средстава за суфинансирање активности на унапређењу својстава зграда. Општина Раковица покриће 90 одсто од укупне цене за радове, док ће остатак покрити станари. Тако ће кречење станаре коштати 32.072 динара.

- Неко вам је практично поклонио 320.000 динара да се среди зграда, и то боде очи - каже нам управник Сретеновић.

- Радови ће подразумевати гуљење зидова, два слоја подлоге и два слоја полудисперзије. Имајући у виду да зграда има десет спратова и да се простире на око 800 квадратних метара, нисам сигуран да су оптужбе станара оправдане.

- Станари треба да буду задовољни, јер када сам дошао на место управника, зграда је била неугледна. Много смо постигли последње три године. Ја од овог посла не живим и немам никакав интерес да преварим станаре - каже Сретеновић.

Оквирни рок за извођење радова у згради је 90 дана од потписивања уговора, што је завршено почетком новембра.

ПРОБЛЕМАТИЧАН ЛИФТ

НА притужбу станара зашто се не уложи у лифт, Сретеновић каже да би то био превелики трошак, будући да је зграда већ задужена код "Градског стамбеног" за санацију крова.

- У фази смо прикупљања новца за лифт и тренутно имамо 450.000 динара. Није реално да се све одједном реши, морамо да радимо једну по једну ствар - напомиње управник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)