УКРАДЕНЕ СТВАРИ ПРОДАЈУ НА КАЛЕНИЋ ПИЈАЦИ: Опљачкани станови напуштене зграде у Видовданској улици, станари шокирани призором

С. В.

28. 11. 2021. у 11:15

НЕОБЕЗБЕЂЕН улаз у зграду на адреси Видовданска 2а на Врачару, која се средином јула урушила због немара инвеститора на суседном плацу, послужио је лоповима да уђу у седам домова и опљачкају их!

УКРАДЕНЕ СТВАРИ ПРОДАЈУ НА КАЛЕНИЋ ПИЈАЦИ: Опљачкани станови напуштене зграде у Видовданској улици, станари шокирани призором

Покућство испретурано, Фото приватна архива

Ово су нам потврдили некадашњи станари овог објекта који су у суботу, први пут после неколико месеци, ушли у своје станове и били шокирани призором. Како су нам рекли, полицијска екипа је дошла, обавила увиђај и отишла, оставивши зграду на извол'те.

Расељени станари из Видовданске, који од јула живе на новим адресама, за разбојништво су чули од комшија из зграде прекопута. Према речима Зорице Станимировић, њој је комшиница јавила да је видела људе који су јуче, али и пре неколико дана, износили ствари из урушене зграде.

- Страшно! Ван себе сам - узнемирена је Зорица.

- Обијени су станови, врата су разваљена, остао им је пијук поред, као и мердевине. Веома сам се потресла. Комшиница ми је рекла да је јуче видела Рома са колицима како носи ситне ствари, а двојица његових "колега" су пре неколико дана изнели кревет из једног од станова! Када га је питала шта то раде, они су јој врло неуверљиво рекли да су им станари то дозволили. Колики је то безобразлук говори и то да су наше комшије са исте адресе пре неколико дана препознали лампу из свог дома на Каленић пијаци!

Испред врата крадљивци оставили пијук, Фото приватна архива

Наша саговорница каже да је за пљачку сазнала тек јуче, те да би одмах реаговала да је знала да се нешто дешава. Истиче да су екипе полиције и комуналне милиције једва два месеца обезбеђивале прилаз исељеном здању у Видовданској 2а, те да их после нису виђали.

- Када сам јуче ушла у наш стан, нисам могла да га препознам. Све је било испретурано, књиге свуда разбацане, фиоке и комоде отваране... Из нашег су однели камеру, пројектор, филмове са мојим покојним дететом којем бисмо јуче прославили рођендан да је живо.

Обавестили смо адвоката, послали смо фотографије преметачине надлежнима у Граду и не знамо шта још да урадимо. Бесни смо, тужни и огорчени. Идемо на Каленић пијацу да тражимо своје ствари!

Обрушавање врачарског здања из 1939. године, средином јула ове године, настало је као последица побијања шипова на суседној парцели. Станари су неколико пута упозоравали инвеститора да обезбеди градилиште потпорним зидом, али он се оглушио о то. Зграда је тог дана почела да се тресе од раног јутра, затим су почели да пуцају зидови а део зграде се, после љуљања, урушио око поднева.

"НИСМО УКРАЛИ НЕГО КУПИЛИ"

КАДА су на Каленић пијаци видели своју лампу на тезги непознатих људи, комшије Зорице Станимировић су пришли и питали их одакле им светиљка.

- Продавци су им рекли да је нису украли, него да су купили од неког и сада је продају. Наравно да им суседи нису поверовали, али лампу нису вратили кући.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)