"ЧИСТОЋА" ОМЕТА РАД КОД КУЋЕ: Учестало патролирање комуналних возила у ширем центру чак и непожељно

А. В. В.

15. 11. 2021. у 11:56

ДОК поједине улице у престоници не виде четку месецима, друге је гледају по цео дан!

ЧИСТОЋА ОМЕТА РАД КОД КУЋЕ: Учестало патролирање комуналних возила у ширем центру чак и непожељно

Фото: Printskrin

Камион за уређивање саобраћајница ЈКП "Градска чистоћа" данима задаје главобоље станарима Далматинске, Драже Павловића, Ђушине и околних улица у кругу код Рударско-геолошког факултета, који и по неколико пута у року од сат времена прође овим потезом.

Житељи овог дела Палилуле негодују јер много њих услед епидемије и даље ради од куће, па им бука коју читавог преподнева ствара возило не дозвољава да обављају послове на миру.

Према речима станара из поменутих улица, бука је у претходних неколико дана постала неподношљива.

- Пре неки дан смо у року од сат времена бројали колико пута је прошао камион само кроз нашу улицу и избројали седам - причају за "Новости" станари из Ђушине.

- Улице су нам вероватно најчистије у Београду. Не разумемо зашто морају да чисте тако интензивно код нас, заиста није потребно да сваког дана пролазе овуда. Код мене у кући супруг и ја радимо од куће, док синови слушају предавања, такође, у стану. Од буке нико не може да се концентрише.

С друге стране, у ЈКП "Градска чистоћа" кажу да нису добијали жалбе грађана због буке, као и да возила овог предузећа центром града циркулишу свакодневно.

Осим тога, када је реч о возилима која односе смеће, и на које Београђани, такође, неретко умеју да се жале због буке редакцијама, из "Чистоће" кажу:

- Београд је двомилионски град, а у жижи престонице је сам центар града. Тамо где нема могућности да се постави већи број судова за одлагање отпада, како би центар био чист и суграђани имали где да одлажу отпад, контејнари се морају редовно празнити, неки и више пута дневно, што је најчешћи случај управо у центру Београда.

НА ПЕРИФЕРИЈИ РЕТКО

КАДА је реч о периферији, из ЈКП "Градска чистоћа" наводе да насеља на ободу престонице немају потребу за пражњењем контејнара у обиму већим од једном дневно, као и да у зависности од технологије којом се сакупља отпад, динамика може бити и ређа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)