ПЕТРОВИЋ: Ускоро почиње реконструкција и адаптација Омладинског позоришта "Дадов"

Novosti online

02. 11. 2021. у 09:36

ГРАДСКИ секретар за инвестиције Лука Петровић најавио је предстојећу надoградњу, реконструкцију и адаптацију Омладинског позоришта „Дадов”, а радови би требало да почну до краја новембра.

ПЕТРОВИЋ: Ускоро почиње реконструкција и адаптација Омладинског позоришта Дадов

Фото: Беоинфо

Како је у изјави за Беоинфо прецизирао, по окончању радова укупна површина објекта ове установе културе биће 918 квадратних метара, а позориште ће добити све најмодерније услове за рад. 

 – Пројектом је предвиђена реконструкција подрумских просторија, фоајеа, билетарнице и гардеробе у приземљу, а постојећа позоришна сцена са гледалиштем ће се санирати и адаптирати. У дограђеном делу иза сцене биће нови простори за глумце, фундус декора, реквизитарница и технички простори. У оквиру постојеће спратне висине приземља биће формирана галерија са које се може приступити ложи за камере. У новодограђеном делу објекта иза сцене на галерији налазиће се простори комуникације, тоалети, техничке, помоћне просторије и просторија за агрегат – прецизирао је Петровић.

Он је додао да је на првом спрату предвиђена доградња мале сале за пробе, а на спрату дограђеног дела иза сцене су предвиђени нови простори шминкернице, гардероба и тоалети за глумце. 

 – Планирана је и доградња на месту постојећег монтажног дела објекта и у делу парцеле према Трећој београдској гимназији. Такође је предвиђено подизање кровних равни постојећег дела објекта ради смештаја техничких уређаја углавном машинских инсталација – прецизирао је Петровић.

Како је нагласио, извршиће се и енергетска санација објекта тако што ће се уградити адекватна термоизолација. Реконструишу се и израђују нове електро и телекомуникационе инсталације, а реконструише се и унутрашња канализациона мрежа. Пројектом електромоторног погона грејања, климатизације и вентилације решено је управљање машинско-технолошком опремом за грејање, климатизацију и вентилацију. Планирана је и потпуно нова инсталација и опрема за одимљавање простора позоришне сале и велике сцене, у смислу заштите од пожара. 

 – Рок за завршетак радова је средина септембра 2022. године, а вредност уговорених радова је око 173 милиона динара – рекао је Петровић.

БОНУС ВИДЕО:

Најбољи су кадрови иза сцене - снимање филма о Томи Здравковићу

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво