ЕКСПЛОДИРАЛИ ВЕНТИЛИ НА РАДИЈАТОРИМА: Квар на грејним инсталацијама поплавио станове у солитеру на Новом Београду (ВИДЕО)

Г. Н.

28. 10. 2021. у 15:07

ПОСЛЕДЊИХ дана станари солитера у Јурија Гагарина 253 на Новом Београду, живе у страху. Засада неутврђени квар на грејним инсталацијама направио је поплаву у неколико станова, када су процурели радијатори. Иако су радници "Београдских електрана" на терен излазили неколико пута, квар није потпуно отклоњен јер у појединим становима вода још тече. Да невоља буде већа, сву штету, по свему судећи, станари ће морати сами да надокнаде.

ЕКСПЛОДИРАЛИ ВЕНТИЛИ НА РАДИЈАТОРИМА: Квар на грејним инсталацијама поплавио станове у солитеру на Новом Београду (ВИДЕО)

Privatna arhiva

Како нам је испричала Александра Митић, једна од власница оштећеног стана, све је почело још 24. октобра, у раним јутарњим сатима, када су станари чули буку у подстаници. Управник стамбене заједнице одмах је пријавио проблем диспечерском центру предузећа. Радници су дошли, али какви су радови обављени, није познато.

- У раним јутарњим сатима наредног дана у мом стану се излио радијатор - прича нам Александра. - Вода нам је била до чланака, и права је срећа да каблови нису били ухваћени иначе бисмо вероватно страдали. Радници су дошли, прегледали стање, затворили воду у оштећеном радијатору и рекли ми да морам о свом трошку да купим нови радијатор, њима платим 5.000 динара за радове, јер то није њихова надлежност.

У истом тренутку када се ова хаварија догодила, са истим проблемом суочиле су се и комшије из приземља. Наредног дана, вентил са радијатора излетео је у стану на седмом спрату, а онда је вода направила штету у још три стана у вертикали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)