МАЈСТОРИ У ШКОЛАМА И ВРТИћИМА: За радове издвојено више од 200 милиона динара

Б.Б.

25. 10. 2021. у 15:17

САНАЦИЈА фасада и кровова, тоалета, замена столарије, неки су од радова који су у току или би тек требало да почну у школама и врићима.

МАЈСТОРИ У ШКОЛАМА И ВРТИћИМА:  За радове издвојено више од 200 милиона динара

Фото М. Анђела

На "списку" Секретаријата за образовање и дечију заштиту тренутно је 12 средњих и две основне школе, као и пет предшколских установа. Само за ове радове из градске "касе" биће издвојено више од 200 милиона динара.

Мајстори су се "уселили" у подрумске просторије школе "Техноарт", које ће бити претворене у вајарску и керамичарску радионицу, за шта је намењено 11,6 милиона динара. У Другој економској школи ће, поред замене столарије, бити финансирани молерско фарбарски радове, уређење фасаде и текуће одржавање мокрих чворова.

Више од 30 милиона динара планирано је за санацију кровова у Електротехничкој школи "Земун", Геодетско техничкој где ће бити сређена и фасада и Трећој гимназији. У Медицинској школи "Београд" и Техничкој школи "Змај" биће сређени тоалети и мокри чворови. У Техничкој школи у Железнику новац је планиран за санацију терена, а у Саобраћајно-техничкој у Земуну за сређивање фасаде. За реконструкцију темеља у ОШ "Јанко Веселиновић", израдом више од 50 шипова, издвојено је више од 18 милиона динара, а исто ће бити урађено и у ОШ "Радојка Лакић", уз сређивање степеништа и школског дворишта.

За сређивање купатила и замену прозора у шест вртића предшколске установе Чукарица и кречење неколико обданишта у Лазаревцу "резревисано" је више од 25 милиона динара. Највише новца биће издвојено за ПУ "Чика Јова Змај" на Вождовцу. У току је комплетна реконструкција вртићког дела обданишта "Љоља", за шта је планирано 22,8 милиона динара, док ће следеће године бити сређене јаслице. За реконструкцију објеката месне заједнице у насељу Зуце, који ће бити претворен у вртић, из буџета ће бити издвојено 23,5 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)