МАЈЦИ ПОСАО МАЛИШАНИМА ПОМОЋ ФИРМИ: Горан Весић угостио Јелену Димић, самохрану жену са петоро деце

Б. Борисављевић

23. 10. 2021. у 06:47

САМОХРАНА мајка петоро деце Јелена Димић следеће недеље почиње да ради као геронтодомаћица у Сурчину, а свако дете ће добити стипендију.

МАЈЦИ ПОСАО МАЛИШАНИМА ПОМОЋ ФИРМИ: Горан Весић угостио Јелену Димић, самохрану жену са петоро деце

Фото И. Маринковић

Обећање које је Горан Весић, заменик градоначелника, дао када је посетио ову породицу испуњено је. Тако ће "мајка храброст", како су назвали ову жену, захваљујући помоћи Града, својој деци моћи да пружи безбрижно детињство и одрастање, какво имају и њихови вршњаци.

Малишане и њихову маму у Старом двору је угостио заменик градоначелника. Излазећи из покретне канцеларије Горана Весића, деца су била збуњена шкљоцањем фото-апарата и зујањем камере, а дечак је одмах загрлио заменика градоначелника.

- Када сам недавно посетио Јелену, самохрану мајку са петоро деце, она није ништа тражила - рекао је Весић.

- Једино је питала да јој помогнемо да се запосли, како би могла самостално издржава своју децу. То смо и учинили, тако да ће Јелена коначно моћи да зарађује новац како би одгајала малишане. У међувремену ћемо урадити све што је могуће, односно што нам закон дозвољава како би се овој породици помогло. Лично сам обезбедио да пет наших компанија од следећег месеца, дају стипендије за свако од Јеленине деце, што ће им бити додатна помоћ.

Он је истакао да је случај Јелене Димић, као и других породица које се налазе у сличној ситуацији у нашем граду, разлог због којег је покренуто оснивање Фондације за децу и омладину Београда.

- То је фондација која треба да помаже породицама које нису препознате у нашем социјалном систему - објаснио је Весић.

- То нису социјални случајеви, могу да живе, али им је потребна додатна помоћ. Реч је, углавном, о породицама самохраних родитеља, најчешће мајки. Ово је начин да им помогнемо. Ту смо и да помогнемо у преквалификацији родитеља, како би лакше дошли до посла.

Димићи са Гораном Весићем, Фото И. Маринковић

Весић је навео да ће оснивања фондације бити на дневном реду Скупштине града. Фондација ће донације обезбеђивати од компанија, али и појединачних прилога грађана. Он је истакао да је сигуран да ће одзив компанија бити веома добар с обзиром на то да је имао прилике да разговара са њиховим представницима и да се увери да су многе спремне да помогну.

- Јелена је херој и ако је неко заслужио да држава и Град стану иза ње, онда је то она. Ово је такође добар пример како можемо из једног случаја пронаћи решење за многе породице у Београду - закључио је Весић.

Палачинке

Као прави домаћин, Весић је госте најпре угостио у ресторану. На менију су биле чувене "краљевске палачинке", што је малишане обрадовало. Он им је открио да је реч о "специјалитету краљева" и да је Стари двор једино место у овом делу Европе где се спремају.

Захвалност за пријем и ефикасност

ДЕЦА се дивно проводе и ја са њима. Желим да захвалим господину Весићу на пријему и на ефикасности. Видели смо се пре око три недеље. Ја сам пре три дана била на разговору за посао геронтодомаћице и добила га. Хвала од срца - рекла је Јелена Димић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)