ФИНИШ САНАЦИЈЕ У БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ: После вишемесечног одлагања, обнова вождовачке улице данас би требало да буде окончана

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

23. 10. 2021. у 08:51

ДОЛАЗАК екипа ЈКП "Београд пут" обрадовало је све становнике Улице Браће Јерковић, који од маја слушају зујање грађевинских машина и у широком луку заобилазе раскопану саобраћајницу.

ФИНИШ САНАЦИЈЕ У БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ: После вишемесечног одлагања, обнова вождовачке улице данас би требало да буде окончана

Заједничким снагама "Водовод" и "Београд пут" су завршили посао, Фото Новости

Иако је требало да радови на замени канализационих цеви и асфалтирању буду готови до краја августа, биће коначно завршени данас. Померање рокова направило је пакао од живота житељима овог дела Вождовца, а све због пролонгирања радова на замени водоводних и канализационих цеви.

Радници ЈКП "Београдски водовод и канализација" су тек прошле седмице завршили сав посао на замени цеви. На питање "Новости" где је запело, надлежни из овог комуналног предузећа нису дали објашњење. Док су радови трајали, затрпано наново отрпавано, "Водовод" је редовно молио грађане за стрпљење. Замена цеви на делу од Дарвинове до Пиве Караматијевића текла је споро, било је кварова, станари по дан-два или више нису имали воду. На градилишту, према проценама суграђана, често се дешавало да је радника веома мало. Често се дешавало и да током радног времена све буде пусто. Због тога се цео посао и - отегао.

Заједничким снагама "Водовод" и "Београд пут" су завршили посао, Фото Новости

Последњег викенда у августу, када је требало да све буде завршено, одрађена је половина планираног - до пијаце. У првој недељи октобра станари околних вишеспратница изгубили су стрпљење, па су на машинама и огради градилишта осванула питања надлежнима: "Да ли сте ви археолози? Ако нисте, чиме се бавите? Је л' вам неко рекао да сте заробили грађане ове улице у којој живе стари, болесни људи, деца?"

"Водовод" је све завршио прошле седмице, а путари су већ сутрадан дотерали опрему. Како кажу у "Београд путу", ако их време послужи, саобраћај би требало да пусте данас. Додају и да ће се тротоари радити сукцесивно. Циљ је да што пре овуда крене јавни превоз.

Контејнери

ОСИМ што су газили по земљи, обилазили раскопано, проблем је био возачима јер месецима нису могли да приђи зградама. Није било ни места за паркирање возила. И ђубре су у кесама носали више стотина метара, јер су им сви контејнери однети пошто ни камиони "Чистоће" нису могли да прођу улицом.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)